A0A4243B-B014-4F26-8005-21D1BF16C89E

Viktige forberedelser før auksjonen

Stian Eilefsen (bilde) er oppe tidlig og sent. Han har en spennende blanding av unghester og løpshester hjemme på stallen og serverer oss stadig nye forvandlingsnumre.

Hans store håp neste helg er Finseth Faksen (bilde under) som kollega Per Oleg Midtfjeld kvalifiserte og skal ut i Kriteriet fra spor fire. Vi ble med Eilefsen til Rogaland som en del av hans forberedelser foran den kommende nettauksjonen i forbindelse med Klasseløpshelgen.

– Så lenge det ikke blir noen liveauksjon er jeg nødt til å se en god del av hestene live. Video og bilder gir etter min mening ikke alltid et helt korrekt bilde av hvordan hestene ser ut. Det er mange flinke oppdrettere som legger ut, og det er veldig godt redskap, men noen hester er annerledes enn hva film og bilder kan vise.

Derfor bestemte jeg meg for å ta en tur nå. Det er nok å henge fingrene i hjemme men når jeg har noen kunder som ønsker hest så måtte jeg rydde plass i kalenderen, forklarer 33-åringen som i løpet av et drøyt døgn var innom hele ni staller i Agder og Rogaland.

Hestene til Kjell Løvdal, Kenneth Handeland, Britt Elin Oftedal, Ann Berit Sagedal og Torleif Sele var noen av de han fikk se underveis.

– Jeg skulle vært et par steder til faktisk, men når det er mange hester på noen steder så endte det opp med at jeg måtte droppe noe, dessverre. Jeg måtte rekke Bjerke i dag onsdag også. Jeg har også besøkt en del oppdrettere østpå. Stemingen er stort sett den samme. Det forklarer skiptvettreneren med et ord – spent.

Folk er spente. Veldig spent. Dette med nettauksjon er relativt nytt for oss og det kan slå begge veier. Vi er selvsagt optimistiske og håper på positive opplevelser og tall. Det fortjener selgerne som virkelig presenterer mange fine hester. Som bl.a. Panzo (bilde under) som dere kan sjekke mer ut under presentasjonen av Auksjonshester – 2020 her på Trav24.

Hva ser du etter på unghestene?

– Det er mye. Først og fremst må jeg like hesten. Det hjelper ikke hvor fin dem er om man ikke liker hesten. Hodet, øynene, gemyttet og holdningen. Ellers er det jo noe eksteriørt man ser etter. Jeg må igjen si at det er veldig mange fine hester der ute.

Å se hestene bevege seg er også en stor fordel. Man må til tider se for seg disse hestene om et drøyt år. Noen ganger treffer man, andre ganger bommer man. Det er en del av spenningen.

Hvor mange hester har du tenkt å by på?

– Det kommer jo litt an på. Pr.nå er det to, kanskje tre kunder som er interessert. Jeg vil ikke kjøpe bare for å kjøpe men finner jeg rett hest og har rett magefølelse så nøler jeg ikke.

Fant du noen av de hestene du har i tankene?

He he, det vil jeg ikke svare på. Kan bare si at det var noen som skilte seg ut ja. Det er bare å ta kontakt om noen vil være med på en hest eller ønsker å eie hele selv. Jeg skal i hvertfall forberede meg så godt jeg kan avslutter Stian Eilefsen.

Foto: Trav24.no