DB264F18-995B-44F4-B2BA-A7763245D640

Var på vei over i avlsboksen – nå er hun V75-favoritt!

Tangen Lea var på vei over i avlsboksen da hun virket til å være lei av livet som løpshest. Hun var tidligere eid av et andelslag drevet av Horten og Omegn travforenening. Andelslaget skulle oppløses og hesten ble lagt ut for salg. En av interessentene var Børre Larsen, som allerede var medeier i Tangen Lea. Han så potensiale i hesten både som løpshest og avlshoppe. Etter en budrunde endte Børre opp med å kjøpe hesten sammen med Thomas Simonsen. 

Jeg så først og fremst stammen hennes. Jeg vil tørre å påstå at hun har en av de aller beste stammene som avlshoppe her til lands, forteller Thomas. 

Tangen Lea er helsøster til brennhete Tangen Bork. 4-åringen har ikke tapt løp i år og travet på 21-tallet i sin nest siste start.

Hesten ser ut til å ha fått en oppsving i deres eie, hva har dete gjort? Vi satte hesten til Marius Høitomt. Han har gjort en kjempebra jobb med henne og lagt alt til rette i hver treningsøkt. Hun er fryktelig spesiell. Hun er veldig hissig og tar ikke styring, så hun går bak grind og blir ridd galoppintervaller på. Hun «trykkes» aldri i trening. Med dette opplegget har hun svart med å levere flere gode innsatser. 

Hun vant V75 løp på Bjerke sist hun startet, hvordan var det? Det var stort og utrolig gøy. Det er stas å vinne på Bjerke. Jeg synes også det var ekstra gøy for Børre som er en hardtsatsende hesteeier, sier Thomas. 

«Avlshoppa» er i skrivende stund favoritt i V75-3 på Sørlandet i dag, hva tenker du om favorittstempelet og sjansene? Det er gøy med V75-favoritt. Da blir jo hesten lagt ekstra merke til. Jeg legger meg ikke opp i kuskingen, den tar Eirik Høitomt seg av, men jeg kan se for meg at han ønsker en rygg og derfra håper jeg hun kan avslutte fort. Da kan alt skje! Hun er veldig rask fra start, så jeg mener det er tetgaranti, avrunder Thomas.