Oh U Sexylady_Alexander Heisholt_Bjerke 26082019

Uspilt kapasitetshest!

Oh U. Sexylady debuterte i kriteriekvalifisering i 2019. Da vant hun på 14,4/2100m etter en sylhvass avslutning, som en 68-oddser! Det er spektakulært, med tanke på at disse kvalifiseringene som regel ender oppskriftsmessig og favorittbetont. Etter den overbevisende debuten var hoppa mer betrodd i finalen, men galopperte og ble disket. Galopp og disk har det også vært en del av siden, selv om den vanskelige hoppa tidvis har glimtet til med å levere sterke innsatser. 

Den kapable hoppa starter igjen i V75-2 på Sørlandets travpark i morgen. Vi har tatt en prat med trener Alexander Heisholt. 

Oh U. Sexylady står langt for 0,8% av innsatsene i V75-spillet på Sørlandet i morgen. Hva tenker du om sjansene? Hun har trent fint, og jeg tror hun speeder ned mange til slutt dersom hun får det riktige løpet med en «stødig» rygg underveis. Hun er fryktelig vanskelig. Veldig snill, men også veldig var. Hun må ha det helt på sin måte i alle ledd for at ting skal gå bra. 

Hun har galoppert og tullet mye, vet du hvorfor? Nei, jeg er usikker på hvorfor. Vi har behandlet både her og der, samtidig som vi ikke har funnet store feil noen gang. Hun er som sagt veldig spesiell, men når hun fungerer som best så er hun bra. 

Har dere endret noe foran denne starten? Datteren min har begynt å ri dressur på henne, så de dagene hun ikke kjøres med, ris hun dressur på. Jeg håper det kan slå positivt ut. 

Du har selv slitt med helsa, hvordan går det nå? Det stemmer. Jeg har slitt med noen virvler i ryggen som er slitasjeskadet. Etter at jeg fikk støpt noen såler til skoene mine har jeg vært mye bedre, så jeg krysser fingrene for at det fortsetter og klager ikke hvis det fortsetter som det er nå.