Ulsrud Tea_Svein Ove Wassberg_Bjerke 30122018

Ulsrud Tea på sitt aller beste

Når flere av oss tror at det kan være et skifte på gang i toppen blant kaldblodshoppene slår hun til igjen. En oppløpsgalopp på Leangen og et regelrett tap for Åsrud Vilja i Sverige fikk oss til å tvile. Nå begynner det kanskje å gå mot slutten.

Men da slår hun nådeløst og kontant tilbake. Sikrer sin femte NM-tittel på Sørlandet så traver hun kanskje sitt livs løp på hjemmebane Forus lørdag.

Åsajerven-datteren Ulsrud Tea blåste til tet i Gaute Gudmestads Æresløp, åpnet 1.15.4/500 meter og 1.17.6/1000 meter, flere lengder foran de øvrige.

På oppløpet er det aldri noen tvil. Den 13-årige hoppa holder farten oppe på imponerende vis og danser regelrett mot mål til en herlig seier på 1.19.4/1600 auto.

Dette var hennes 88. seier i karrierens 188. starter. Det står nå  7.797.838 kroner på hennes konto.

Anita Wergeland eier, Ove Kenneth Karlsen trener, Svein Ove Wassberg som vanlig kyndig kusk mens Tore Jan Sørensen er oppdretter av det som kanskje er tidenes kaldblodshoppe? Selv om Vintilla vant over dobbelt så mange løp har vi ikke nok kontroll på hennes prestasjoner til å utrope en vinner av de to. Men ingen andre kan måle seg. Det er helt sikkert.

Foto: Trav24.no