Finseth Faksen_Per Oleg Midtfjeld_Bjerke 27082020

Travel helg for Line og Stian

Samboerparet Line Andersen og Stian Eilefsen driver sin virksomhet i Skiptvedt. På småbruket der Stian vokste opp bor de og har 20 hester i trening. Skiptvedt ligger sentralt i forhold til travbaner både i Norge og Sverige, og i helgen seles 8 av stallens hester ut på tre ulike baner – Sørlandet, Leangen og Åmål.

Vi har tatt en prat med Stian, først om fremst om Finseth Faksen, som er stallens derbyhåp, men også om stallens øvrige sjanser denne helgen.  

Finseth Faksen og Line

Fortell litt om Finseth Faksen

Han er en rampete gladgutt som driver med mye rart. Når man kjører med han kan han bite seg fast i en tom slik at man ikke får styrt han, og så hopper han bortover på alle fire. Han har stor personlighet og «sutter» på tunga si. Han er også ganske hingstete!

Hvordan fikk du hesten i trening?

Jeg hadde helbroren, Finseth Yr. Han var en fantastisk hest. En racerbil. Han hadde alt som skulle til, unntatt god helse. Dessverre så satte helseproblemer en stopper for karrieren hans. Finseth Faksen er eid og oppdrettet av samme mann som Finseth Yr, Morten Aamodt, så det var sånn jeg fikk hesten. Eieren trente han selv til i mars i fjor, så kom han til oss.

Finseth Faksen

Hva tenker du om morgendagens sjanser i H.M. Kongens Pokalløp i morgen?

Jeg tenker at jeg kjørte med hesten på onsdag og var veldig fornøyd. Det var nesten litt sånn at jeg tenkte at nå må vi bremse i trening, for derby er ikke enda. Jeg prøvde nytt utstyr som jeg synes fungerte bra og som gjorde at han ble mer styrbar og mottakelig for hjelp. Vi kommer også til å gå all in med skoløs på alle fire beina og amerikanervogn – begge deler for første gang. Han har gått med fire jernsko tidligere, men jeg føler meg ganske trygg på at hesten takler endringene og at de vil slå positivt ut.

Hva med stallens øvrige sjanser denne helgen?  

V75-1, Steinfaks: Han har aldri trent bedre. Tidligere har han vært god direkte etter pause, men denne gangen har han trengt løpene. Han er behandlet og skal være i topp orden. Ser det som realistisk at han er blant de tre-fire første i mål.

V75-5, Strond Vacation: Vi tok han ut av løpene i fjor høst og trente på en lengre periode. Etter det har han overrasket positivt i løpene. Han møter ikke noe bedre hester i morgen enn sist han startet, men sporet gjør det sjanseartet og han er avhengig av at det blir tempo underveis. Da kan han avslutte fort. Sist gikk han med blindemaske, noe som gjorde at han løste bedre fra start. Det blir samme utrustning i morgen.

Leangen søndag

V4-3, Hassel Oliver: Debutant som sliter litt med å komme ut fra start. Han er best den siste delen av løpet, etter at han har fått lagt seg til. Han er sterk og tåler å gå litt. Jeg rangerer han som en trippelkandidat.

V4-3, Åsvinn S.K.: Har blitt mye med stabil, men er fortsatt valpete og kan galoppere. Han vant sist i debuten og var god. God trippelmulighet, tror det blir vanskelig å slå Tinas Solan.

V4-4, My Vacation: Er ei hissig dame med høy kapasitet. Hun burde helst ha et løp i rygg. Bruker hun kreftene sine riktig ser motstanden overkommelig ut. Jeg har seiersambisjoner.

Åmål søndag

V5-1, Faks Odin: Starter her for å få et løp. Vi jobber for feilfrie løp som skal gi hesten selvtillit. På papiret er det en veldig fin sjanse så lenge han ikke galopperer.

V5-3, Kimberlee Dotcom: Debutant. Spor 4 i volta tror jeg skal gå greit. Hun er ei fornuftig dame, men hun er samtidig litt egenrådig og liker å bestemme selv. Derfor er det viktig at hun «står opp på det riktige beinet». Da kan hun vinne.