D3173382-C46E-43AE-9292-41F4B1BBBFEC

Tina seler ut en ny og spennende amerikaner i kveld!

Få i Norge har selet ut like mange amerikanere som Tina Storetvedt. Etter å ha jobbet på stall Hamre i nærmere en mannsalder har hun opp gjennom årene vært oppasser for veldig mange av hestene som har kommet «over dammen». I kveld seler hun ut norgesdebutanten Take This Society på Bjerke. Den 3-årige hingsten etter Muscle Hill har sin søster hos Robert Bergh i Sverige. Søsteren er ingen ringere enn Fifty Cent Piece, som i sommer vant både Drotning Silvias Pokal og Stosprinten. Vi har tatt en prat med Tina foran dagens start på Bjerke.

Først 5 kjappe om hester fra USA:

  1. Hvor mange amerikanskfødte hester tror du at du har hatt i din avdeling på Ulleberg? Vanskelig og si eksakt antall, men tror fort det kan være oppi 60-70 forskjellige hester, om ikke litt mer. 
  1. Hva er det første dere gjør med en hest som kommer helt fra USA? Det er litt forskjellig fra hest til hest, alt ettersom når på sesongen de kommer, hva planen er videre og hvor «slitne» de har vært i sine siste starter i USA. Noen går rett inn i opplegget, andre trenger en rolig periode med behandling og rekonvalens før de starter å trene for fullt. 
  1. Hva kjennetegner amerikanskfødte hester? Ofte rolige, velhåndterte hester. Flotte å se på, som oftest veldig snille å kjøre. Du merker fort de er mye håndtert, som igjen gjør at de blir veldig trygge på de fleste situasjoner. 
  1. Hva er den beste amerikaneren du har vært oppasser for? Her må jeg si to. Waffle Cone og Giveitgasandgo. Husker når Waffle Cone kom, i begynnelsen på mars som treåring. En liten brun hoppe med lang vinterpels. To måneder senere debuterte hun på Solvalla, blank som en sel og vant på ny europeisk rekord for treårige hopper. Hun var som den stygge andungen som ble til en vakker svane. Det var en fantastisk hest, både på og utenfor banen. Snill og godhjertet dagen lang. Giveitgasandgo hadde jo gode meritter fra USA, man merket fort at det var en skikkelig konge som visste sin plass i livet. Alt han tok meg med på som 4-åring er jeg utrolig takknemlig for å ha opplevd sammen med han og eierne. 
  1. Hva er det beste, på generell basis, med hester fra USA? Det er hester med gode, sterke stammer som kommer fra gode oppdrettere. Klokere og finere hester kontra mye annet man får å jobbe med. 

Så over til Take This Society.

Når ankom hesten Ulleberg? Han ankom en av de første dagene i august.

 Hvilket inntrykk har han gitt dere så langt? Et veldig bra inntrykk. Han har trent på kontinuerlig siden han kom, vært sterk i intervallene og lav på puls, noe som tyder på en hest med stor grunnkapasitet. 

Hvilken type hest er dette, hva er hans styrker? En brun hingst. Ikke for stor, men med en bra kropp og ikke minst stamme. Styrken utifra hva han viser oss i trening må jo være at det er en sterk hest. Hvilke andre kvaliteter han innehar håper vi å få en pekepinn på i kveld. 

Regner med han har gått rundbanejobb på Jarlsberg. Hva kan du si om dette? Han har vært på Jarlsberg ved to anledninger. Første ganger gikk han bare rolig, var litt seg. Uken etterpå kjørte de 1.16 2100m. Da var de veldig fornøyd med han. Ingenting å utsette da. 

Hvilke forventninger har dere til dagens start og hvilke ambisjoner har dere på sikt? Vi føler jo selv at vi kommer med en hest som er godt forberedt, og forventer jo at han skal prestere bra. Har galoppert noen ganger i USA, men ikke gjort sånt i trening. Så det ville overraske oss hvis ha skulle gjøre det i dag. Vi får ta dette løpet i dag som en liten test, og se hvor han står. Så ligger vi listen etterpå.