07FC8977-DFFF-4045-B079-B0440C2CD2C4

Thor Borg tar ut trenerlisens!

I 2017 pensjonerte Thor Borg seg som kusk med 3329 seire. Pensjonisttilværelsen skulle tilbringes i varmere strøk og på golfbanen, men når coronapandemien rammet verden endret planene seg. Thor måtte ha noe å fylle dagene med og begynte å kjøre hest på Jarlsberg travbane hos Eirik og Marius Høitomt.

Jeg har det siste halvannet året vært med å trene hest og synes det har vært og er veldig gøy, forteller Thor. Maria Widnes og Stian Hallenstvedt har åtte hester i Eirik sin stall på Jarlsberg. Hester med fin stamme, flotte eiere og til og med gode resultater, så det har vært veldig moro å være en del av dette. Min mangeårige sponsor og hesteeier Kjell Skatvedt ønsker å satse og ville ha med meg på laget. Hest har vært livet mitt og det ser jammen ut som om det fortsetter, sier han med et smil om munnen.

Hvordan ser planene deres ut?

Vi kommer til å flytte hestene til Lørge gård på Skoppum, hvor blant annet Lars Romtveit holder til. Der er det nyoppusset og vi kommer til en helt ny stall. Jeg vil være med å trene hestene og ha en del kontakt med hesteeiere, samt skaffe nye hester og jobbe med den biten. Maria og Stian har hatt meget gode resultater de 5 årene de har vært på Jarlsberg, så sammen håper og tror jeg vi skal klare å skape noen fine opplevelser for hesteeierne.

Kommer du til å ta ut kuskelisensen igjen?

Tja, man skal aldri si aldri, sier Thor og ler i kjent stil. Det er ikke helt usansynlig, men i hovedsak ønsker vi at Eirik skal kjøre hestene dersom han ønsker det. Samtidig har hesteeieren mulighet til å velge.

Hvor mange hester skal dere ha?

Vi starter opp med 10 fine hester og skal gjøre så godt vi kan for å få det beste ut av hver enkelt hest.