Troll Svenn_Helene Kolle_Færjestad 19042019

Svenn suste forbi Knut

Med 32 seire i monté tok ursterke Troll Svenn (e.Mørtvedt Jerkeld) i kvald fatt på sin 51.start med sadel på ryggen på Klosterskogen. Fra lengste (nær sagt som vanlig) tillegg tok Helene Kolle det rolig med 9-åringen.

I front var det Sitje Rapp og Vikson for førte an. I vinnerspillet var det Kaptein Kuling som var knapp favoritt foran nettopp Troll Svenn. Amanda Robertsen fant fjerde par innvendig. Etter løpet kom det frem at sadelen hennes røk underveis i løpet. Hun hadde mer enn nok med å holde seg på hesten. Fra midt på siste langside og til mål red hun innenfor banens grenser og selv om hesten spurtet fint på oppløpet og tok seg opp som annen ble de korrekt diskvalifisert.

Troll Svenn (bilde) rundt som vanlig feltet og stakk fra i siste del av løpet. De kom alene til mål og vant lett på 1.28.0/2160 volte. Det ga 15.000 kroner til Svenn Songe. Jan Gunnar Homme er oppdretter. Kjell Løvdal trener Troll Svenn som nå står med 1.144.052 kroner i grunnlag. På 93 starter har de vunnet 46 og tatt ytterligere 18 trippelplasseringer.

Solkongen og Arnspik sikret de siste trippelplassene.

Med seieren passerte Troll Svenn samtidig Lykke Knut (bilde under) i antallet seire i monté. Vi kommer ikke på noen andre hester som har vunnet mer enn 33 montéseire. Tar vi feil så send oss gjerne en melding på det så skal vi rette opp.

Foto: Trav24.no