Vincennes, 2021

Suverene Face Time Bourbon

Ready Cash-sønnen Face Time Bourbon hadde knapt fylt seks år når han i går på imponerende vis sikret sin andre strake seier i Prix de Amerique. Og styrkeprøven på praktanlegget Vincennes i Paris fullføres ikke så ofte lenger uten en god dose dramatikk underveis.

Robert Bergh var offensiv med Power og siktet mot føringen via drøye spor i starten. De overlot etterhvert føringen til Prix de Cornulier-vinneren Bahia Quesnot. Et par hakk lengre bak kjempet forhåndsfavorittene Face Time Bourbon og Davidson du Pont om de beste posisjonene.

Bjørn Goop som sjelden står med lua i hånden flyttet litt på Davidson du Pont slik at Face Time Bourbon fikk fritt leide. Kommentarene til de to toppkuskene Goop og Bazire etter løpet sier litt om hvor tøft det er.

Goop: Det är klart det var tufft men man får inte mycket genom att vara snäll här nere. Det blir en batalj och bråk om positioner.

Bazire: Det var tufft kört men hade det varit jag så hade jag gjort samma sak.

Det førte til at Face Time Bourbon kunne ligge bak lederen opp nesten hele bakken (siste langside). Goop hadde friskt i minne at Davidson du Ponts kanskje eneste svakhet er siste sving, der får ikke han opp den helt store farten. Det benyttet selvsagt Kil-kusken til sin fordel. Det var full fart og de fikk noen lengder. På oppløpet ble det både enkelt og sikkert. Vi tviler på at favoritten hadde tapt om de hadde kommet side om side inn på oppløpet.

Vinnertiden ble knallsterke 1.10.8/2700 meter. Ny løpsrekord med hele fire tideler.

Neste oppgave ble mest sannsynlig Prix de France om to uker.

Ingen norsk suksess

Det ble ingen suksess for de norske innslagene. Moni Viking så kanskje ut til å sparke opp i sulkyen foran seg og galopperte seg tidlig bort fra løpet. Looking Superb benyttet samme gangart senere i løpet, også det i en situasjon som så trang ut mens Valokaja Hindø ikke strakk til i det knallharde selskapet.

Foto: Jill/Le Trot