Odd Herakles_Bjerke 23022019

Suveren på tronen!

Odd Herakles har vært en åpenbaring de siste par sesongene. Han har dominert fullt på høyde med legendariske hester som Alm Svarten, Spikeld, pappa Moe Odin og Tekno Odin. Faktisk har 10-åringen kun tapt ett eneste løp siden slutten av juni 2019.

I dag var han megafavoritt til sitt tredje strake NM på Sørlandets Travpark. Og Moe Odin-sønnen spant til tet fra sitt innerspor. Derfra dirigerte han alt og vant sin ellevte strake seier. Det ble dog mer spennende enn mange hadde trodd.

Fra sin posisjon i andre utvendig viste Dag-Sveinung Dalen ambisjoner med formsterke Pave Faks. Farten var 17.5/500 meter og 22.0/1000 meter. Pave Faks ble sendt frem utvendig for den store favoritten og farten ble skrudd opp igjen. Kort etter stoppet hesten opp og ble dratt ut av banen. Da ble også Roli Eld forstyrret til galopp.

På sisterunden var det lederryggens Troll Solen som skulle bli hardest i mot Odd Herakles. På oppløpet gikk hesten ordentlig i nærkamp for Magnus Teien Gundersen men som så mange ganger før svarer kåringshingsten opp og vinner sikkert på 1.21.3/2640 auto. Nye 150.000 kroner til eierduoen som er far og datter Odd Paulsen og Linda Cathrine Kvernenes fra Stathelle.

Søndre Jerkeld ble også forstyrret underveis. Han kom flott tilbake til tredje, hans andre pallplass i NM.

– Nå får vi ta en oppsummering og se hva vi gjør videre sa Odd Paulsen på spørsmål om det virkelig ikke blir mer løpskjøring på den sorte hingsten. Planen har hele tiden vært å gi oss nå, men dette får vi komme tilbake til. Uansett går han til avl i Sverige neste sesong. Hvor han forøvrig er fulltegnet avsluttet Paulsen.

Foto: Trav24.no