BBA34698-25E8-4E1C-AD45-2FF74B0243DD

Spiller vi egentlig på samme lag?

Travsporten virker til å ha en helt egen evne til å ødelegge for seg selv. Er det ikke klaner som krangler internt utfra egne særinteresser så er det aktive eller ansatte for åpen scene. Det er kusker og trenere, ledelse ved banene, politikerne, spillerne og de som er satt for å gjøre dette til en best mulig arena for oss alle. Nemlig de ansatte i DNT og Norsk Rikstoto.

Det skal visst alltid være en pågående krangel. Helst en som skaper litt skriverier i annen presse.

I myldret av underlige ting som bestemmes for oss er det nå den plutselige viljen til å sløyfe unghestløp ved for få påmeldte hester.

Nei, et løp med få deltagere er hverken et godt spilleløp eller god underholdning. Men. Det er kanskje veldig viktig for de som meldte. Norsk Rikstotos politikk har det siste tiåret vært å utvide tilbudet i et så stort tidsvindu som mulig. Blir det da bedre med enda færre løp?

Hvilke kriterier som legges til grunn for å fjerne Alm Rau Jos Æresløp og nå Bergen Travparks 3-årsløp vet jeg ikke. Men at det gir mer penger i kassen tror jeg lite på.

Er intet løp uten spill altså bedre enn enn halvdårlig løp med spill?

Gulroten til de som investerer i hester er ofte storløpene. Tar man det fra dem på denne måten så kan det ha bivirkninger på mange måter. Travsporten har forandret seg fullstendig de siste 30-50 år. Fra at publikum var til stedet på løpsdager, spillerne til stedet i det daglige i miljøet er det nå blitt noe man tar via tv, pc eller telefon i stor grad. Mens noen få tar fortsatt turen til banen.

Det vil igjen si at det kanskje ikke spiller så stor rolle om hestene deres står i Norge. I Sverige er det også langt større premier å kjøre om. Man blir tatt i mot på en helt annen måte både som eier og trener.

Nå er det på høy tid at de som jobber for denne sporten gjør det på en tilfredstillendes måte. Det er så man kan forstå at flere og flere av våre fremste trenere utdanner seg i utlandet og starter opp, eller har planer om å starte opp filialer der.

Det er så man forstår at topphestene forlater landet og det er fullt forstålig at man selger hester over grensen når det kommer fine bud.

Hvem taper på alt dette? Det er kun norsk travsport. Denne gang var det bl.a. eierne til Gone With The Wine (bilde) m.fl.

Foto: Trav24.no