5870F8DE-0280-4626-93AB-C44A7E258419

Slår «Oracelet» svenskene igjen?

Oracle Tile er svenskfødt, men eid og trent i Norge. Hingsten etter Ready Cash har en seiersprosent på hele 52 og en trippelprosent på 65. I sin siste start vant Oracle Tile overlegent over stayerdistanse – 3160 meter med voltestart på Åby. I dag kommer han ut fra spor 2 over 2640 meter med autostart. Vi har tatt en prat med oppasser Nadia Røsaas Johannessen om tiden etter at Trond «Bullern» gikk bort og Oracle Tiles sjanser i dag.

Det har vært en tung tid, spesielt for dere som jobber for Team Bullern og Malmin etter at selve bautaen, Trond, gikk bort for litt over en måned siden. Hvordan går det med deg og dine kolleger? Fortell litt om hvordan dere har taklet denne perioden. Det kom som et sjokk for oss selv om vi visste utfallet på slutten. Tiden har vært tung og det er et stort tomrom uten Trond. Trond ønsket at vi skulle stå på og fortsette å jobbe slik som vi gjorde, så vi jobber på med Trond i tankene og for å gjøre han stolt. Trond var mitt største forbilde og jeg er så takknemlig for at jeg fikk ha han som sjef i 3 år. Han så alltid løsninger på alt og så det beste i alle han møtte på sin vei. Jeg skal ta med meg alt jeg lærte av Trond, han var virkelig en skikkelig hestekar. Vi har vært utrolig flinke til å ta vare på hverandre på stallen i denne tiden. Vi Samarbeider og hjelper hverandre for at dagene skal være best mulig. Selv om det er en måned siden han gikk bort, er han i tankene våre hver dag. Motivasjonen min personlig er å gjøre han stolt og selvfølgelig de fantastiske hestene jeg har. Hestene løp som aldri før når Trond gikk bort, det var veldig sterkt og den beste måten å hedre Trond på.

Fortell litt om Oracle Tile. Når fikk du han som passhest? Hvordan er han å holde på med? Hva er hans styrker og svakheter? Hvordan trenes han? Hvor god tror du han kan bli? Oracle er en morsom og trivelig hest med utrolig mye personlighet. Til tross for at han er etter Ready Cash, er han en veldig rolig type og en skikkelig «kosegris», samtidig som han er en spesiell skrue som må ha det på sin måte. Kristian trener han i hverdagen og jeg tar meg av stell. Hvis Kristian er borte kjører jeg han. Jeg fikk Oracle som passhest sommeren 2019. Da var han ustartet og trengte mye rutine. Vi var på rutineløp og trente mye med andre før han stabiliserte seg. Det tok noen starter før han sluttet å feile fra start. Oracle er gullbarnet til Kristian, så man føler jo et lite press. Han er utrolig sterk. Kan gå og gå uten å bli sliten. Han er foreløpig ikke så rask fra start, men det er mye å gå på. Han har blitt trent mye i skogen og rundt jojo løypa. Der har han trent seg sterk. Den siste tiden har Kristian lettet litt på treningen, det virker til å ha slått veldig positivt ut. Jeg tror Oracle kan nå veldig langt. Han har en utrolig styrke og han vil vinne, det er en viktig egenskap!

Det var som skrevet i stjerne når Oracle Tile, krysset mållinjen sist, som første starthest etter at Trond gikk bort. Hva tror du om sjansene i dag? Det var en utrolig spesiell og følelsesladet opplevelse når han vant sist. Det pøsregnet den dagen og når Oracle skulle gå løp ble det plutselig strålende sol. Jeg er så takknemlig for at Oracle kunne hedre han på beste vis. Jeg håper Trond er stolt. I dag er Oracle godt forberedt og virker til å være i superform. Det viktigste er at hesten har full fart i mål. Kristian mener han skal være langt fremme.