44BA0AB1-C3A6-4D05-ACDF-8ACAE12C1E87

Seier for Erik i går, ny mulighet på hjemmebanen i dag !

Erik Skofsrud er født inn i travsporten. Han er sønn av tidligere travtrener Trond Skofsrud og har hatt travhester rundt seg hele livet. Først på Momarken travbane, nå på familiegården ikke langt unna travbanen. Erik jobber som fengselsbetjent i Indre Østfold fengsel og har hestene som hobby og rekreasjon etter lange dager på jobben. Han har to hester som han eier selv – den ene vant i går og den andre starter i V75-2 på hjemmebanen i dag. Vi har tatt en prat med Erik om hverdagen og hestene.

Du jobber i kriminalomsorgen, fortell litt om det!

Jeg utdannet meg til fengselsbetjent i Stavanger. Da hadde jeg hestene mine hos Kåre Refsland. Jeg jobber nå i et høysikkerhetsfengsel rett ved Mormarken travbane. Der jobber jeg i en avdeling med særlig høyt sikkerhetsnivå. Det er en veldig fin jobb, samtidig som den er krevende. Jeg er veldig glad i jobben min og jeg ville aldri byttet!

Utenom jobben driver du med trav, hvilke hester har du og hva betyr de for deg?

Det stemmer. Jeg bruker all min ledige tid på hestene og hundene mine. Jeg har to hunder og fire hester. To av hestene eier jeg selv og to er jeg oppasser for. Per Oleg Midtfjeld har en filial på gården vår, så de to hestene jeg ikke eier selv er hester jeg har for han. Key To Happen og Jaipur B.R er hestene jeg har for Oleg. Chocoshotsun og Difficult Ways er hestene jeg eier selv. Hestene betyr mye, det er fantastisk å komme i stallen etter en lang dag på jobb.

Chocoshotsun

Chocoshotsun startet for andre gang i går og vant veldig lett. Når fikk du hesten og når skjønte du at det var et talent?  

Han vant veldig lett, det var gøy! Per Oleg Midtfjeld som kusket hesten var veldig fornøyd og sa at han synes det var langt å kjøre helt til Biri for et hurtigjobb. Han har alltid en kommentar på lur! Jeg kjøpte han som åring av oppdretter Eirik Djuve, så jeg har hatt han siden da. Jeg kjører veldig pent med hestene mine, jeg liker at de skal gå litt lengre intervaller i lav fart, så derfor testet jeg han ikke noe i trening tidlig. Han har vokst mye og vært ujevn, så jeg trodde det skulle bli en sen hest, men der tok jeg feil. Han har gjort alt lett hele tiden, i tillegg til at han er en veldig smart hest, men det var da vi begynte å sette fart på han at jeg skjønte at det var en bra hest.

Difficult Ways

Din andre hest, Difficult Ways er du også oppdretter på, fortell om reisen med denne:

Jeg fikk moren, Match This One som avlshoppe etter endt karriere. Hun var «bløt» i hodet og jeg var derfor på utkikk etter en hingst som var tøff. Jeg vet at Broadway Hall lager tøffe hester, og jeg hadde kjennskap til Broadway Legs fra en periode hos Hamre. Jeg visste at han var en skikkelig fighter. Han passet også lommeboken min fint, så da falt valget på han. Så kom Difficult Ways! Vi har et veldig spesielt bånd. De to første dagene hun levde tilbrakte vi på Bjerke Dyrehospital. Hun ble født med forstoppet tarm. Hun startet livet som ulykkesfugl og er det fortsatt. Som åring ble hun sparket i hodet av en annen hest. Dette førte til at hun som en konsekvens av dette fikk noen forferdelige fôrinnpakninger. Disse gjorde igjen at hun fikk et veldig sjeldent magesår som var alt annet enn enkelt å lege. På et tidspunkt trodde jeg ikke at hun skulle bli bra. Heldigvis ble det det. På grunn av alle disse problemene har jeg aldri turt å være hard med henne i trening. Hun har en veldig fin grunnkapasitet og hun har imponert meg veldig.

I fjor vant hun fire løp å syv starter, i år har hun startet tre løp med to DG og en fjerdeplass som resultat. Har det vært noe galt?

Nei, det er egentlig litt misvisende, for hun er normalt travsikker. Det første løpet hadde bittet festet seg i hakestroppen på humansjekken. Dermed mistet kusken styringen. Fjerdeplassen etter den starten var jeg godt fornøyd med treningen i forkant tatt i betraktning. Disken som kom sist tror jeg rett og slett kom fordi det gikk fryktelig fort den første biten og vi hadde dratt av skoene for første gang.

Hun er lite spilt i dag, hva tenker du om mulighetene?

Jeg tenker at hun kunne tatt teten fra spor 4 som hun har i dag, men jeg ønsker at hun skal få et løp bakfra og en fin opplevelse. Jeg kommer til å be kusken om å ta opp fra start og kjøre til slutt. Jeg har tro på hesten, og raden er litt misvisende i forhold til den fine kapasiteten hun har. Det blir skoløs foran og amerikanervogn.

Hva er planen videre med de to hestene du eier og trener selv?

Ingen av de er meldt i årgangsløp, så planen er å lete etter passende oppgaver, utvikle de og holde de friske.