Jackson Avery_Erlend Rennesvik_Bjerke 27032019

Råsterk Jackson

V75-4 (Bronsjedivisjonen) var på forhånd et spennende løp over sprint med gode og ikke minst raske hester bak startbilen.

Og flere av hestene var gjort i stand for en rask sprint. Og det ble det. Thai Explosive ble fyrt opp og hadde ingen problemer med å ta føringen fra sitt perfekte andrespor. Flere andre satset men de måtte pent finne seg andre posisjoner. I front gikk det unna i 09-fart første 500 meter.

Explosive Matter-sønnen til familien Holth ble alt for pigg underveis og dro unna. Omtrent 20 meter foran sine konkurrenter ble tempoet holdt oppe til drøyt 11.0 første tusen meter. Erlend Rennesvik var posisjonstaperen i feltet bak Jackson Avery som måtte ta den utakknemlige oppgaven med å trave først i andrespor underveis.

Men Credit Winner-sønnen hadde en kanondag. De kom seg ned i førstespor mot siste sving og startet opphentingen på lederen som begynte å merke kjøret. Inn på oppløpet stakk Jackson Avery unna og fikk noen lengder. Med i dennes rygg satt Ghandi B.R. underveis. De nærmet seg mer og mer. At målstreken kom ble nok redningen til knalltøffe Jackson Avery som vant på fine 1.12.5/1609 auto.

Eier og er oppdretter er Stall Sving og trener gjør Rennesvik selv. Ghandi B.R. toer på samme tid mens lederen holdt farten inn til tredje. Førstepremien var på 40.000 kroner.

– I dag leverte han en topp topp prestasjon. Posisjonen utvendig er ikke hans favorittposisjon så jeg ble imponert når han stod på helt inn i mål i dag. Han mistet litt fart når vi overtok føringen og fikk noen lengder inn i oppløpet. Han er vanskelig å finne rett utstyr til. Med for mye på øya kan han bli ekstremt pigg. Med for lite så er han til dels uinteressert.

Foto: Trav24.no