3754CA9B-CA2C-4614-AA8D-58F580A7CDC2_1_201_a

Ramona Hill med superspurt

Det var hoppa Ramona Hill som tok første stikk i kvalifiseringene til Hambletonian. Og hvordan hun gjorde det!

Dette er storløpets 95.utgave. Igjen har vi en hoppe som velger å ta opp kampen mot gutta. Som Atlanta gjorde det når hun vant 2018. At det er en enkel oppgave viser nok at Continental Victory var den nest siste hoppe som vant løpet. Det skjedde i 1996, uten at det har vært med hopper hvert år.

Åke Svanstedt sendte to hester til start i den første kvalifiseringen. Back Of The Neck var den mest betrodde med Scott Zeron som kusk. Han ble til slutt nesten like mye spilt som favoritten Ramona Hill. De fikk overta føringen etter 450 meter og dempe ganske så mye.

Det så tungt ut for Ramona Hill. Midt i den siste svingen satt hun helt sist mens lederen stakk til seg noen lengder inn på det lange oppløpet. Men australieneren Andrew McCarthy viste hvor fort Musce Hill-datteren kunne flytte bena.

Ytterst i banen hentet hun meter for meter mens kusken tilsynelatende satt helt stille. I god tid før målstreken var hun først på 1.09.2/1609 auto. Back Of The Neck ble toer mens delvis norskoppdrettede Amigo Volo avsluttet fint til tredje og er klar for finale neste lørdag.

Tony Alagna (bilde) trener det som fort blir favoritt i finalen. Hennes avslutning ble betegnet som beyond extraordinary som banespeakeren uttalte det.

Foto: Trav24.no