p-atommelopp

P-A: 33 i seiersprosent, mer i dag?

Per-Anders Gråberg har vunnet 5 av 15 løp etter comebacket 14. April. Det gir en mektig seiersprosent på 33,3. I dagens lunsj har han fem ritt på hjemmebanen Bro. 
– Jeg har tre hester som kan vinne, sier P-A til ovrevoll.no og flagger optimisme.

Av: Tom W. Johannessen
* Alt tyder altså på at 46-åringen sprekker årets null i det som er hans egen lekegrind. Fire seire på Jägersro og én på Klampenborg viser fasiten så langt. 
P-A var Bro-champion i 2017, ’17 og ’18 – da han vant hele 43 løp på hovedstadsbanen. Elione Chaves har toppet de to siste årene. 
– Jeg har «svårt» med å ranke vinnersjansene i dag, fortsetter P-A Gråberg som vanligvis er god på nettopp det; å ranke sjansene. 
Det betyr uansett at spillerne skal se opp for alle tre.

Her er hans vurderinger:
– 1 High Max (V4-1, Caroline Malmborg trener, 19-prosenter kl. 09.30) ble påridd sist. Var allikevel litt for blek til at jeg kan si det er en vinner. Men er selvfølgelig ikke sjanseløs i dette feltet.

– 1 Swiss Doctor (V4-2, Roy Arne Kvisla, 15-prosenter) er en stor, fin hest i utvikling. Jeg rir ham hver dag. Skal strekes og kan absolutt vinne løpet.

– 2 Wild Tobacco (V4-3/V5-1, Catharina Vång, 13-prosenter) er blitt en eldre herre. Helt ok rapporter fra trenerhold, men jeg velger å ligge litt lavt her. Droppes nok inn litt bak. 

– 9 Apple Valley (V4-4/V5-2, Henrik Engblom, 9-prosenter) ble ridd av Elione Chaves i kvalet. Jeg jobbet den lørdag. Kjentes riktig fin ut. Jeg vurderer dette som en bra sjanse.

– 1 Stick Together (V5-3, Roy Arne Kvisla, 21-prosenter) trener bra. «sidoludd» på. Også en bra sjanse – og én av de tre jeg tror på i dag, uttaler Per-Anders Gråberg til ovrevoll.no. 
Han melder samtidig om banen; «ska vara en god bane».  

NATHALIE MORTENSEN kommer med tre til Bro. Hun tror klart mest på 2 Rocket Sam i V4-4/V5-2 (Shane Karlsson rir, 5-prosenter):
– Dette er en liten hest, men den er «jättefin». Er imidlertid «grønn», og det er dette med å passere hester. Kan også «henge» litt. Men jeg kommer uansett med en liten «varning», sier Nathalie som var skuffet over 8 Ruby Dream (V5-3, 7-prosenter) sist: 
– Langsom ut, slapp bittet. Har kapasitet til å vinne, men jeg ligger litt lavt til den skjønner hva det går ut på, sier Nathalie.  

FAVORITT I FARE: 1 Twilly i V4-4/V5-2 er en drøy 30-prosenter. God hest, for øvrig enøyd, fra parhestene Tobias Hellgren/Anna Pilroth. De har flyttet til ny gård, her kommer altså den første starthesten. Men det er spennende motbud i dette løpet: 9 Apple Valley, som ris av Per-Anders Gråberg, var en 9-prosenter kl. 09.30. Det er for lavt. 
Trener Henrik Engblom tror kanskje at gress kan være det beste underlaget for hesten. Men han forteller samtidig til galopptips.se at «hun er minst like bra som Princefortyfour». 
Sistnevnte vant lett i den første starten og viste 73 i formtall. 
Også lavprosenter’n 2 Rocket Sam skal passes litt her. Nathalie Mortensen kommer med en liten «varning», hun gjør aldri det i utide.  

Bildetekst:
Tommel opp fra Per-Anders Gråberg før dagens lunsj. – «Skönt» å være tilbake. Om det har gått bedre enn ventet disse 14 dagene? Jeg vil ikke si det på den måten. Jeg var klar og følte meg fin, sier P-A til ovrevoll.no.
Foto: Svensk Galopp

* Alt spill til løp 7 på Bro Park vil bli tilbakebetalt da tre av fire hester har samme trener. I V5 går alle hestene inn som vinnere.