TR Bild. Bild för fri publicering t.o.m. 2020-09-26. Foto: Malin Albinsson med Tom Erik Solber

Odd best, også i regi Josefine

Lars O. Romtveit har sagt takk for seg. Da valgte Odd Paulsen å gi ansvaret for Odd Herakles til hestens mangeårige oppasser, Josefine Eilertsen. De gjorde sin første start sammen i Unionskampen på Färjestad lørdag. Det ble akkurat så udramatisk som det bruker når dette unikumet av en hest stiller på startstreken.

Spets och slut som våre svenske venner bruker å si.

Nå dominerer Odd Herakles i slike stor grad som selveste Järvsöfaks gjorde på sitt aller beste. Seiersrekken er ikke så ekstrem men den kan faktisk bli det. Odd Herakles ser ikke ut til å ha noe som ligner motstand om dagen. Ting skjer fort, det vet vi men 18 seire og en annenplass på siste 19 løp forteller egentlig alt. Det i konkurranse med de beste omtrent hver bidige gang.

Siden Bjørn Goop ble sjette med hesten i Elitkampen på Solvalla i slutten av mai 2016 har Moe Odin-sønnen kun galoppert to ganger. Det er snart 4.5 år siden.

Lørdagens vinnertid ble 1.20.9/2140 auto. Stødig sjåfør var Tom Erik Solberg som han har vært det siden 22.juni i fjor sommer. Med en førstepremie på 300.000 sek passerte hesten 8 millioner kroner innkjørt og fire millioner kroner siden starten av 2019. Snakk om monstertall.

Gode Åsrud Vilja satt omtrent hele løpet i lederryggen og ble like sikker toer mens Björs Frej tok en overraskende tredjeplass.

Lørdag fortalte også Paulsen at de har bestemt seg for at Odd Herakles fortsetter minst en sesong til som løpshest. Det kom nemlig som en stor overraskelse på de aller fleste når eierkretsen tidligere denne sesongen annonsert at det var hestens siste aktive sesong. Da bare 10 år gammel. Odd Paulsen eier hesten sammen med sin datter Linda C. Kvernenes.

Foto: Malin Albinsson/TR Bild