4C330C3C-C3CA-4BD9-B8AA-5C18EB956096_1_201_a

Ny milepæl for Dag-Sveinung

Dag-Sveinung Dalen har virkelig gått gradene i travsporten og gjør det med stil. Fra og ha kjørt hundrevis av ponniløp gikk han gradene i stallene og jobbet steinhardt mot det å bli travkusk.

Vi kan trygt si at han har lyktes. I en alder av nylig fylt 30 år er han på vei til å bli landschampion. Og det uten å ha vært fast kusk for en storstall. Det er ikke mindre enn svært imponerende og vanskelig.

Og Dalen imponerer på flere områder enn i selve sulkysetet. En talefør veloppdratt mann som tar seire og tap med et sinn flere burde misunne ham. Godt begrunnede svar til opp og nedturer.

Som fotograf kommer man ofte tett på utøverene. Vi la spesielt merke til hans personlige reaksjon etter å ha tapt Norsk Travderby med minst mulig margin med Eye Of The Tiger i fjor når Max Brady vant. Normalt ville man omtrent feire en million kroner innkjørt med en overraskelse over målstreken men vi så at det ergret han i et lite sekund før han gratulerete Geir Vegard Gundersen med seieren.

I går mandag var dagen kommet for hans tusende kuskeseier. Restless By The Sea (e.Turbo Sund) (bilde) het jubileumshesten. Fra spor fem var han godt med fra start. Når de fikk overta føringen fra Odd Special Girl var det hele over. I sedvanlig ydmyk stil bukket Dalen mot publikum og banespeaker som gratulerte når de stormet mot mål.

Stall By The Sea med Thomas Holm i spissen eier vallaken mens hans samboer Therese Andresen trener.

Vi gratulerer så mye.

Foto: Trav24.no