H.M.Monocerus Nordbotten etter seier Bjerke 100906

Nordbotten med nytt eventyr i Frankrike

Han har feiret store triumfer tidligere. Som med H.M. Monocerus som bl.a. vant Hoppekriteriet (bilde). Også kaldblodshesten Norne leverte meget bra i løpsbanen. Nå har Geir Nordbotten igjen tatt turen til Frankrike. Denne gang med sin nyblivne og spennende 5-års hoppe H.M. Lovely Comers (bilde under).

Han dro til trikolorens hjemland også med nevnte H.M. Monocerus tilbake i 2014. Det endte med et langvarig opphold og ca millionen innkjørt og flere seire.

Han har leid seg inn hos norgesvennen Anders Lindqvist på Grosbois og vi tok en prat med Nordbotten for å høre litt om planene videre.

– Hun står inne i et hoppeløp førstkommende lørdag og det var hele tiden planen.

Hvordan har du planlagt dette med tanke på utstyr, fór osv?

– Jeg har hatt med meg havre, energi, høy og selv vann hjemmefra også supplerer jeg litt med høy herfra. Hun ser ut til å trives veldig godt her allerede. Hun spiser og drikker som bare det.

artikkelen fortsetter under bilde…

Hvordan ser treningen ut så langt?

– I går mandag hadde vi tre økter og hun virket energisk og fin i samtlige.

Tre økter!

– Ja, først en longeringsintervall i ridehuset. Så noen rolige intervaller i rakbanen før vi tok oss en fin ridetur i energisk gange på ettermiddagen. I dag har jeg allerede vært i ridehuset så tar vi en ridetur i skritt i ettermiddag. I morgen blir det mer intensivt med intervaller og en tur på travbanen.

Og alt ser bra ut så langt?

– Ja, hun virker faktisk mer regulerbar ut her nede enn hjemme. Har fått inntrykk av at hun like store flate områder med lange intervalldrag som er mulig her. Lørdagens løp er med volte og det er jo det som bekymrer mest. Derfor har vi meldt på Pierre Vercruysse som visstnok er knakende god på litt ambisiøse hopper forklarer Nordnotten.

– Jeg synes Anders Lindqvist er en utrolig hyggelig og grei fyr. Det er en fryd å komme ned hit og få oppleve dette, han hjelper til med alt man lurer på. H.M. Lovely Comers ser egentlig finere og finere ut for hver dag avslutter han.

Foto: Trav24.no