more caviar

More Caviar til lunsj

Jan-Erik Neuroth vinner med More Caviar. I dag, i V5-2, er det Per-Anders Gråberg som rir hesten som trenes av Roy Arne Kvisla, født og oppvokst i Larvik. Foto: Svensk Galopp

Av: Tom W. Johannessen
Per-Anders Gråberg har fem ritt i lunsjen på hjemmebane. Han blinker ut den beste sjansen for ovrevoll.no: 
– 3 More Caviar (V5-2) fikk ikke helt fritt fram sist som toer. Kunne vunnet med tur. Fin vinnersjanse i dag, sier P-A om 25-prosenter’n.

More Caviar har to seire på ni starter, begge med Jan-Erik Neuroth – og begge tatt som 2-åring. Lars Kelp var hestens første trener, Roy Arne Kvisla har ansvaret for dagens 4-åring. 

– Han går opp i distanse, men det tror jeg han takler. 5 Stureplan (V5-2), som kommer tilbake etter lang pause, kan være hesten i mot, sier Per-Anders Gråberg som har 12 seire i Sverige og seks i Danmark etter comebacket. I begge land har han 20 i seiersprosent – og i begge land har han sanket pent med storløpsseire. Senest lørdag med Nina Lindberg Lensviks Suspicious Mind i Scandinavian Open.

* Her er P-A Gråbergs kommentarer til de andre starthestene:

– 5 The Flamingoway 
(V4-1, Roy Arne Kvisla trener, 8-prosenter) gikk godkjent i årsdebuten. Trippelhest.
– 5 Mojiim (V4-3, Peter Jardby, 25-prosenter) har to strake. «Startsnabb» type, er blitt en sterkere hest i år og kan vinne igjen.
– 10 Luna Kalejs (V4-4/V5-1, Roy Arne Kvisla 21-prosenter) skuffet i Göteborg på myk gressbane. Dette er en hest som kan dukke opp i dag.
– 1 High Max (V5-5, Caroline Malmborg, 23-prosenter) går sine jevne løp. Er med og hugger her.

* P-A Gråberg rir mot syv kvinnelige jockeyer i V4-3. Det er Girl Power på Bro i dag. Hele 72 prosent av starthestene på banen i Stockholm ris av kvinnelige ryttere

TOBIAS HELLGREN har flott form på stallen. Han og Anna Pilroth sender ut tre, Tobias tror mest på 8 Dragonfly i V4-1. 
– Har på papiret en tøff oppgave, men denne er veldig fin i trening. Det er også andre i dette feltet som går opp i klasse. Løpet er åpent, Ocean Side er vel en hest å passe, uttaler Tobias Hellgren til ovrevoll.no. 
Han mener ellers at 17-prosenter’n 6 Sea Moonster (V4-4/V5-1) er «litt bedre enn resultatene». Og Tobias Hellgren nevner igjen at 3 Archers Ignite (V4-3, 8-prosenter) er en hest han har «holdt høyt» tidligere…