5AB850DF-6FCF-44AE-97E4-DAD2966D4870_1_201_a

Mer suksess for Tjomsland/Birkeland og Solberg

Hun hadde knapt rukket å lande etter supersuksessen i Østersund hvor hun var oppasser på begge Derbyvinnerne Havglimt og Norheim Borka onsdag. Lørdag var det nye tak, denne gang NM for hopper på Biri. Stine Birkelands «hverdag» som oppasser må nok oppleves for at man kan ta innover seg det som har hendt den siste uken.

Thankful satte nylig banerekord på hjemmebane Sørlandet med 11.3/1660 volte. I går lørdag startet hun som en liten outsider bak megafavoritten og tittelforsvarer Madelen L.T.C. i NM for hopper.

Det var Miracle Tile som formelig blåste til tet for Kristian Malmin. Etterhvert fikk favoritten overta føringen og alt så ut til å gå mot en ny seier. Om favoritten var hissig eller har fått formen litt på retur vites ikke. Men fort gikk det. Hun åpnet 09.2/500 meter, det ble til raske 10.1/1000 meter. Når motstanderne, i form av nettopp Miracle Tile og Thankful satte inn angrepene i utgangen av siste sving hadde ikke Madelen L.T.C. all verdens å svare med. Miracle Tile overtok en stakket stund men formbomba Thankful var helt enerådende mot mål (bilde) og Tom Erik Solberg kunne hytte neven i været og feire i god tid før målstreken.

Vinnertiden ble meget fine 1.11.9/2100 auto. Ny løpsrekord med ni tideler. Det er Rune H. Eriksen og Morten Simon Moe som eier Muscle Hill-hoppa som Stall Sving er oppdrettere av. Førstepremien lød på 150.000 kroner. Miracle Tile og Madelen L.T.C. fulgte på plassene bak.

Nok en kjempesuksess for Øystein Tjomslands trenervirksomhet.

Stine Birkeland med favnen full i premier etter nok en storløpstriumf med en av sine mange gode passhester.

Foto: Trav24.no