6E87BB8C-7D0F-48BA-A0DB-DEE51041C91C

Mellem Tyr med ny banerekord

Når Benedicte Bjørnstad reiste nordfra og startet i jobb hos Øystein Tjomsland i fjor høst kom hun som en frisk pust. Med seg hadde hun familiehesten Mellem Tyr. I intervjuer før og etter de første løpene han startet i hørte vi om treningstider man knapt kunne forestille seg. Nå skjønner vi at det ikke var grus men høyst reelle tider.

I Atle Walgrens populære stallmannsserie fikk 4-åringen etter Myr Faksen endelig full klaff igjen. Siste seier for hingsten kom i Kong Olavs Æresløp på Bergen Travpark i mai. Da slo han to av høstens derbydeltagere, bl.a. treer Voje Piril.

I går var det Hønn Spik som stakk til tet for Maren Øyo. Mye betrodde Bjørn Bork galopperte utvendig på den første langsiden mens Tyrifaksen ble hengende i sporene og måtte bakke ned. Da ble det perfekt andre utvendig for Bjørnstad og familiens Mellem Tyr.

Tempoet var høyt, 20.2/500 og 22.5/1000 meter. Der kunne de sitte bak favoritten Storm Jaro som travet utvendig. Mot siste sving kom Jetalatotning via sporene og Benedicte Bjørnstad gikk til verket med sin hest.

Utvendig for Storm Jaro rundt siste sving og det så ut til å bli en herlig oppløpsfight. Men til det var Mellem Tyr alt for god for dagen. 4-åringen stakk unna og vant sikkert som banken på 1.22.1/1609 auto. Det er ny banerekord.

En joblende glad kusk feiret naturlig nok før og etter mål. Storm Jaro strålende toer mens overraskelsen Tangen Siri ble tredje. Førstepremien lød på 20.000 kroner.

Vi nøler ikke med å gi ekvipasjen en sekser på terningen.

Foto: Trav24.no