2D6FF2C7-C803-4FEC-BE02-30B23D5C0CC6_4_5005_c

Masse info til løpene på Meadowlands

Thomas Svensen (venstre) er en rogalending på 37 år som nå er bosatt i East Windsor, New Jersey. Vi tok en prat med annentreneren som har voldsomt kontroll på de amerikanske hestene og har lang fartstid fra staller som Jonas Czernyson, Åke Svanstedt, Paul Kelley, Jimmy Takter og nå Per Engblom.

Hvordan har den siste tiden vært?

Det har vært litt spesielt med Covid-19 og jeg har vært litt i tenkeboksen hva man skal gjøre fremover. Trives egentlig godt her i Usa med topp unghester med fine stammer. Man skal aldri si aldri men plutselig reiser jeg hjemover. Har vært her i over 5 år nå forklarer han til Trav24.

Kan du ta en gjennomgang av løpene til i morgen og forklare hvem som er dine favoritter i løpene?

Det kan jeg så absolutt.

Skal det franske blodet virkelig gjøre seg kjent for amerikanerene nå? I 2017 var International Moni e. Love You en av de store favorittene til å vinne Hambletonian men han ble påkjørt av en annen franskstammet hest i form av Victor Gio e. Ready Cash. I år er to av favorittene etter Ready Cash. Ready For Moni og Back Of The Neck.
De skal måle krefter mot Muscle Hill – datteren Ramona Hill. I Peter Haughton (finalen for 2-års hingster) så er Venerate e. Love You en av forhåndsfavorittene. Dette kan bli en dag for historiebøkene for de franske blodlinjene her i USA, selv om det er fransk blod i Revenue som har hatt en Hambovinner i Market Share.

Her er mine vurderinger:

LØP 3 DR. JOHN R. STEELE MEMORIAL

5 Manchego har vært helt enorm i år og hun har vunnet fire av fem løp. I det løpet hun tapte mot Atlanta var hun tapper i nederlaget. Hun slipper å møte Atlanta denne gangen og med bare seks hester bak bilen så kommer Dexter Dunn til å sende henne rett til tet. Fra den posisjonen vinner hun på en lav 1:50-tid. Banker i V4 spillet.

3-2-4-1-6


LØP 4 CONTINENTALVICTORY

6 Dip Me Hanover var en av de ti beste hoppene i fjor. I år har hun gått sterke tider, men ikke vært like imponerende. Stod over Oaks og var positiv i PASS (Pennsylvania Sire Stakes) sist der hun travet sterke 1:52:4 på 1000m banen The Meadows. Møter ikke noen store stjerner i dette 3-års løpet for hopper. Tror ikke hun blir favoritt så er meget spillbar. 3 Lindy`s Stardust fikk Åke Svanstedt i trening etter 2-års sesongen. Hun har ikke vært på trippelen på sine seks starter. Hun har dog vært veldig positiv i sine to siste starter der hun har avsluttet meget bra. Bra spor og med en offensiv Dexter Dunn i sulkyen så er hun en luring når motstanden ikke er til å bli skremt av. 9 Caviart Eva var bra sist når hun speedet inn til seier men hun sliter med aksjonen. Sporet er dårlig, men hun er best med rygg uansett. 8 Sans Defaut vant en billig divisjon i PASS den 25. Juli og hun holder strålende form. Litt i tvil om Meadowlands er en fordel for henne kontra 1000m baner som hun normalt har startet på den siste tiden. Åpent løp om ikke Dip Me Hanover vinner.

3-9-8-7 1-2-4-5 

LØP 5 MUSCLE HILL

6 Beads kommer ut fra vår stall (Per Engblom) og dette er en meget fin 3-åring som vi hadde Hambo ambisjoner med. Løpet sist kan man bare glemme da han ble kjørt fra køen og alle i feltet avsluttet sterkt siste 400m. Denne gangen er det Yannick Gingras som sitter bak Archangel – sønnen og det betyr at det kjøres for tet. Fra tet går han fort en høy 1:50/Lav 1:51 tid. Skal normalt kunne vinne et slikt løp om han holder seg på beina. Har til tider vært litt usikker, men det er når han har blitt kjørt i rygg. Bra spill. 
8 Chestnut Hill trodde jeg skulle ta steget opp fra 2- års sesongen til å bli en av de bedre 3-åringene i år men Muscle Hill – sønnen har skuffet og sliter en del med helsen. Fungerer han 100% så er han god nok til å kunne gi Beads en kamp om seieren. Løpet er vidåpent om disse to skulle rote seg bort

8-7-2-9 4-5 1-3

LØP 6 JIM DOHERTY MEMORIAL

5 Darlene Hanover vant sitt forsøk til JHM da den store favoritten Instaglam galopperte i siste sving, men Chapter Seven – hoppa til Brett Bittle har gjort bra innsatser i sine tre starter i karrieren. Har blitt kjørt i rygg hver gang og avsluttet sterkt. Hva gjør Andrew McCarthy nå fra et perfekt spor når den verste konkurrenten har fått spor 10? Jeg tror AM er offensiv og hesten har en fin vinnersjanse. 10 Altar (1 av våre 2 i løpet ) er den hesten som har størst kapasitet i feltet. Hun galopperte fra seg en klar seier da hun mistet stilen 200m fra mål sist. Vi har gjort det vi har kunnet gjøre på åtte dager. Hun er rask fra start så jeg tror David Miller sender henne avgårde fra start og skulle hun komme foran uten en alt for tøff innledning så er vinnersjansen stor. Spørsmålet er om hun holder stilen ned oppløpet. 4 Material Girl er den andre hoppa vi har i finalen. Hun er en tøff hoppe denne Muscle Hill – datteren. Sitter hun i en bra posisjon etter første 400m så blir hun tung å stå imot ned oppløpet, for hun går alltid til mål. Bak denne trioen er det veldig åpent.

10-4-9 6-7-1-3-8 2

LØP 7 SAM McKEE MEMORIAL (Pacere)
Jeg setter fire 4-åringer først i dette pacer løpet som er åpent for alle de beste.

8 BeWors Wish var den beste 3-åringen i fjor. I år har det vært så som så, men han har fått noen tøffe reiser så prestasjonene har ikke vært like svake som resultatene tilsier. Sporet er ikke det beste men bare det klaffer litt med reisen så er det en solid vinnersjanse. 3 Hurrikane Emperor møtte ikke de beste i fjor som 3-åring, men har virkelig tatt steget opp i år. Vant Graduate finalen for 4-åringer her på Meadowlands den 11. Juli på en imponerende måte. Har hatt litt problemer med en hovsprekk de siste ukene, men rapportene fra trenerhold er at den er under kontroll.
2 Dancin Lou gjør solide løp hver gang og var ute i en qualifier sist uke da de liker å ha pacerene «Sharp» som de sier her i USA. Så fin ut med en meget rask siste 800. Brian Sears er en kusk vi alltid skal ta på alvor når det er mye penger på å kjøre om. 10 Century Farroh er den siste av dem jeg tror kan vinne dette løpet. Dette er en skikkelig fighter av en hest som aldri gjør et dårlig løp. Sporet er nitrist og hadde han hatt et bedre spor hadde jeg ranket han noe høyere. Bli ikke overrasket om David Miller sender han avgårde fra start, på tross av spor 10 bak bilen. Skulle han komme seg foran uten at det har blitt et ekstremt tempo, så kan han vinne.

8-3-2 10-1-5-6 11-7-4-9

LØP 8 PETER HAUGHTON MEMORIAL

5 Locatelli kommer ut fra stallen Til Nancy og Jimmy Takter og jeg har alltid likt denne Muscle Hill – hingsten, spesielt i sine to siste løp har han blomstret. Kan være litt hissig og det er nettopp dette som kan ødelegge for han da det trolig er planen å kjøre i tet. Dexter Dunn som kusk på han denne gangen tror jeg er helt perfekt. Tet hele veien. 1 Plumville Prince har gått litt under radaren men vant forsøket til PH uten han var kjørt i bunn. Imponerte også når han var andre i PASS mot kanskje den beste 2-åringen jeg har sett på lang tid, Captain Corey.
Skal helt klart regnes da han er sikret en fin reise fra dette sporet. 2 Venerate er e. Love You og hvem hadde trodd at en Love You – sønn skulle være en av favorittene til dette løpet? Ble bortkjørt sist for hadde Andy Miller hatt litt is i magen siste 500m så vinner han forsøket, men det er ikke siste gang AM kjører for tidlig. Fin traver som helt klart kan vinne. 3 Zenith Stride er den store luringen i løpet. I forsøket hadde han spor 10 og ble bare kjørt for å komme til finalen. Før det så han meget fin ut i en qualifier. Dette er en hest Mark Harder har store ambisjoner med. 9 Spy Booth er vår hest i finalen og fra dette sporet ligger vi lavt. Kapasitet til å kjempe i toppen men tror han blir bedre senere i sesongen

1-2-3-9-6 4-7-10-8 LØP 9 HAMBLETONIAN OAKS

12 Hypnotic AM tror jeg er vinneren av Oaks selv fra spor 12. Hun har rygg på Next Level Stuff som normalt suser til tet og det betyr at Melander – hoppa fort sitter blandt de 5-6 fremste ut av første svingen. Så meget fin ut sist uke selv om det var i billig selskap. 7 Sorella er en av to hester fra Takter som er de verste konkurrentene til Hypnotic AM. Var ok sist i Del Miller, men heller ikke noe mer enn det. Fått litt tid på seg etter løpet og det blir skoløs rundt om denne gangen slik det var den 11. Juli og da sprintet hun en engelsk mile på 1:50:2. Fra dette sporet kommer Gingras til å være offensiv. Fra tet er hun helt klart seiersaktuell. 
11 Panem er den andre hesten fra Takter og hun har utviklet seg veldig de siste par månedene. Sporet er ikke det beste, men skulle Crucial løse ok fra spor 1 så trenger det ikke bli så helt feil. Sitter Father Patrick – datteren på skuddhold inn mot oppløpet så blir ikke jeg overrasket om hun vinner. For hun har klasse til det.

12-7 11-4 9-3-2-1-10-8 5-6 

LØP 10 JOHN CASHMAN MEMORIAL

7 Gimpanzee skal ut mot eldre hester, men han har imponert såpass at jeg må sette han først. Det finnes ingen svakheter med Melander-traveren. Her må han bevise at han duger mot de eldre men slik han har sett ut så løser han dette. 4 Guardian Angel AS blir undervurdert og så meget fin ut i et qualifier den 31. Juli etter han ble strøket den 17. Juli, så formen burde være bra. Perfekt spor og en hest som holder meget høy klasse. Må krysses om man vil gardere den store favoritten. 2 Atlanta gjør aldri et dårlig løp og i år har hun hatt sine dueller mot Manchego. Var kanskje litt seig siste 200m på Plainridge og hun hadde ikke det samme trykket hun normalt har. Skal regnes, men kun på gardering. 6 Lindy The Great gjorde noen enorme løp i fjor, da i regi Lindy Farms. Nå er det Julie og Andy Miller som har ansvaret for Crazed – hingsten som er aktuell om det skulle bli overpace og han får bruke speeden sin til slutt.

4-2-6 3-11-8-9-5 1-10 LØP 11 HAMBLETONIAN 2020

5 Ramona Hill er min favoritt og jeg tror hun vinner Hambo om hun er 95% i orden. Hun sliter med helsen og det var nære galopp nest sist de siste 150m. Sist så hun fin ut, men det er bare en uke siden dette løpet. 2 Back Of The Neck har sett meget fin ut i år og Scott Zeron har gjort en solid jobb bak Ready Cash – sønnen og har kjørt helt prikkfritt. Sist gikk han i tet og det tror jeg egentlig ikke er hans melodi. Får han gå på rulle til siste 400m så er han med å kjemper om seieren. 1 Ready For Moni har Jimmy Takter hatt ansvaret for i vinter når han var oppstallet hos Lindy Farms i Florida. For 5-6 uker siden kom hesten til Nancy Takter og det er Jimmy som har styrt det meste med denne flotte hingsten. Gjort alt riktig så langt, men litt usikker hvordan han kommer inn i løpet det fra dette sporet da han ikke er den raskeste når bilen slipper. Får uansett en bra posisjon og kan sikre Gingras hans første Hambo seier.

2-1-10 5-3-9-4 8-7

Foto: Privat