E2C275BB-5493-49A3-882D-667696D44C34_1_201_a

Magnus kopierte pappa

Geir Vegard Gundersen vant tre strake Derby med hester som Support Justice, Viking Va Bene og Glen Ord Superb i perioden 2013-2015. I går kopierte sønnen Magnus det samme. Og enda er ikke gutten fylt 24 år.

I 2018 sendte han Gretzky B.R. først over målstreken, i fjor var det Hillary B.R. som vant sin utgave og i går var det nok en gang et Bjørn og Turid Rishaug-produkt, nemlig Iggy B.R. som vant. Og igjen viste varmblodsderby seg som et av årets beste travløp.

Dette er det fjerde Derby på rad hvor det ikke skiller mer enn to tideler mellom vinneren og sjettehesten i mål.

I finalen var det Golden Dream M.E. som pilte til tet for Noralf P. Brækken. Hans Christian Holm misoppfattet Brækkens kroppsspråk og gasset for tet med forhåndsfavoritten Strong Pepper. Etter 09.5/500 meter dro Holm proppene og var nesten forbi trønderhesten. Men nesten river ingen mann av hesten. Brækken skulle sitte foran med Alpha Scarlet R.R. i rygg og det ble dempet til 12.3/1000 meter.

Den sedvanlige rolige 500 meterne midtveis forløp som den pleier, uten noen initiativ. Frode Hamre var førstemann til å vri i høyretommen med en drøy runde igjen av årets viktigste 4-års løp.

De fikk med seg Millmighty. Ut foran gikk Solberg med Te Amo Corazon og foran der dro Magnus Teien Gundersen opp bak Iggy B.R.

Når oppløpet kom til synet var fortsatt Strong Pepper med i kampen, bak letet Midtfjeld etter luker med Failern og Iggy B.R. kom stadig nærmere lederen.

Kort før mål var de først og Gundersen jr. kunne konstantere at det ble hat-trick og full klaff etter noen dager med stang ut.

Vinnertiden ble 1.14.3/2600 auto. Det er Morten Langli som eier Trixton-sønnen som Bjørn Rishaug er oppdretter av. Pappa Geir Vegard er trener.

Foto: Trav24.no