9CED210C-C8B3-4E15-9077-837047D6AAB2

Lisbeth og Kenneth har en innholdsrik hverdag der de driver med litt av alt

Lisbeth Hansen og Kenneth Handeland har en innholdsrik hverdag der de driver med alt fra avl til trening av voksne travhester. Samboerparet holder til på Klepp, 10 minutters kjøring fra Forus Travbane. Der har de skapt et anlegg både for trening av travhester, temming av unghester og alt som har med avlshopper og følling å gjøre. På stall Handeland driver de med litt av alt.

Vi har tatt en prat med Lisbeth som er svært delaktig og en viktig brikke på stall Handeland.

Fortell litt om stall Handeland, hvordan fungerer driften? Vi har delt inn i tre avdelinger. Den første er «barnehagen». Her har vi plass til 16 hester. Det er 200 kvm innendørs halmhus. I denne avdelingen kommer føllene som er skilt fra moren sin. Vi håndterer de mye hver dag og de står bundet tre ganger om dagen. Dette gjør at vi enkelt kan fore i forhold til hver enkel hest sitt behov. Kenneth følger opp med hovstell. Så er det hoppestallen. I hoppestallen har vi 10 bokser der hver boks er mellom 16 og 18 kvm. Disse boksene har åpen løsning slik at alle hestene spiser med hode ut i gangen. Når hoppene nærmer seg følling blir de utstyrt med føllalarm og kameraovervåkning døgnet rundt. I hovedstallen har vi 20 bokser. Her har vi noen løpshester, men for det meste unghester til temming og trening før de drar videre til andre trenere.

Hoppestallen
Unghestene aktiviserer seg i flokk

Dere virker til å ha en spesiell lidenskap for unghester. Hvordan har det seg at det ble hovedsatsingen deres? Kenneth har alltid likt og vært flink til å temme hester, så han har bestandig hatt hester til temming. Jeg er opptatt av avl og begynte å avle på ei hoppe for 9 år siden. Tanken var at min hest trengte en lekekamerat, så man kan vel si at tanken min utviklet seg til noe litt større enn først planlagt. Det er selvfølgelig gøy med starthester også og vi har jevnt mellom 5 og 10 starthester på stallen. Hestene som står her til temming er selvfølgelig også velkommen til å stå her etter temming.

Kenneth har lidenskap for unghester

Hvem er ansvarlig for hva på stallen og har dere noen gode hjelpere? Kenneth har ansvaret for all temming og trening mens jeg tar meg av det meste i hoppestallen og barnehagen. Jeg liker å stelle og holde orden, så jeg gjør mye av det med alle hestene. Hjelper gjerne til med å trene hvis det er mange som skal trene samme dag. Kenneth tar seg av alt av hovslagerarbeid på alle hestene. Vi har også en utrolig flink lærling i Lisa, som vi fikk konvertert fra ridesporten, noe vi er veldig glade for. Foreldrene til Kenneth bor i nabohuset til gården og hjelper mye til, spesielt svigermor som er en enorm ressurs for oss.

Livet er bekymringsløst for denne avslappende skapningen

Dere har to starthester på Forus i kveld, Mojo’s Il Mimo og debutanten Quality Diva. Hva kan du si om disse to hestene?

Mojo’s Il Mimo, løp 2, V65-2: Han er nok litt tung i kroppen etter litt pause. Han skal ha et snilt løp. Galopprisikoen er ikke så stor som programraden indikerer og det er en klar fordel med auto.

Quality Diva, løp 9, V4-3: Dette er ei spesiell hoppe som i første omgang er med for å lære. Hun har fart i kroppen, men jeg tror uansett om hun får det riktige løpet at 1 Caprice Sun er for god.

Få ting er vakrere enn disse små føllene