Gentle Tilly - Gundersen Stareng - Kåring Bjerke 100310

Lille speil på veggen der…

Vi har til det kjedsommelige skrevet om 2013 årgangen og hvilke prestasjoner de hestene har levert. Vi er ikke redd for å påstå at det knapt er laget en slik årgang i noe land, noen gang!

Årets varmblodige 3-årshopper er også av det svært lovende slaget. Vi er drøyt halvveis i sesongen og fortsatt er det få som føler seg sikre på hvem som er den aller beste. I går meldte Gunnar Hagebøs Tilly Classic (e.Gentle Tilly) seg på i diskusjonen. I livets sjette start tangerte hun banerekorden til Oh Superb (satt i Klosterskogens 3-års elite som tredjehest) når hun vant V65-2 på samme bane for Johan Herbjørn Undem på 15.9/2100a.

Husk at Klosterskogen er en 800-meters bane med krevende svinger.

I morgen skal Märtha Louises Pokalløp Hoppeavdeling avgjøres på Biri. De tre Muscle Hill-døtrene Thai Sansa, Supercute og Jolene B.R. har alle vist svært lovende ting. Hverken Global Bred To Win eller Devious har vært i nærheten av å tape så langt i karrieren, Chandelles og Jodie B.R. er svært spennende mens en rekke andre hester har levert 14- og 15-tider over full distanse. Bredden virker enorm.

I morgen får vi kanskje en pekepinn på hvem som er dronningen av 2017-årgangen. Men noe sier oss at det ikke kan avgjøres før det hvite daler ned fra himmelen.

De beste er kanskje pr. i dag etter populære hingster som Muscle Hill, Maharajah og Bold Eagle. Men heldigvis er denne bransjen fortsatt slik at det også er mange som lykkes med langt billigere alternativer. Som Tilly Classic som er etter Gentle Tilly (bilde), Only Be Kind To Me som er etter Bullchip, Let Her Go som er etter Broadway Legs osv.

Foto: Trav24.no