A038C748-0F70-4069-8273-02F8C65027D8

Kjøpte drømmehesten for 10.000!

Mot slutten av 2018 kjøpte Martine Wessel og samboer Tommy Fløysand Ask Major. Vi fikk først tilbudet, men måtte takke nei fordi hesten var for dyr. Akkurat da hadde jeg bare 10.000 kroner å kjøpe hest for og de ville ha 40.000. Det var ikke det at jeg ikke mente hesten var verdt mer, men har man ikke, så har man ikke, forteller Martine. Etter litt frem og tilbake endte vi opp med å få hesten for det vi hadde som budsjett, nemlig 10.000 kroner.  

For Martine har Ask Major vært et eventyr fra dag èn. På 48 starter har det blitt 14 seiere, 15 andreplasser, 2 tredjeplasser og snaut 700.000 kroner innkjørt. Ask Major har alltid vært en kapabel hest, men han slet med framknærne da vi fikk han. Vi fant ut at det var et sekundært problem og Morten Louis har vært en stor bidragsyter til at hesten så å si har vært frisk og rask hele den tiden vi har hatt han. Han har behandlet fôrrelaterte plager og andre muskulære plager med akupunktur, sier Martine som roser den dyktige alternative behandleren. Han har lært seg noe som ingen andre kan og vi er helt avhengig av han, forklarer hun.

Ask Major har vært god i flere sesonger nå. Hvordan holder dere humør og løpslyst over så lang tid?

Ask Major er en spesiell hest og bestemmer egentlig det meste selv. Vi har det sånn at så lenge han oppfører seg og holder seg innenfor de grensene vi tillater, så får han gjøre som han vil og trene seg selv. Han er veldig snill, morsom, leken og krever mye oppmerksomhet. Går du inn i boksen hans kommer du ikke ut igjen før du har klødd han. Han kan leies i en sytråd og han vil helst komme ut sist slik at han har full oversikt over hvor alle hestene er. Han går ikke ut av boksen sin før han får godis. Han er ellers en veldig glad hest som ikke lar seg påvirke at det rundt seg hverken hjemme eller på løp. For meg er han rett og slett en drømmehest!

Ask Major starter fra spor 12 i V75-7 på Bergen travpark i dag. Hva tror du om sjansene?

Jeg har tro på hesten. Spor 12 er ikke nødvendigvis så ille for han, da han uansett alltid taper mye fra start. Det er et jevnt felt med mange gode hester, men med klaff på veien kan han vinne. Han har i alle fall aldri vært bedre. Sist vant han på en dårlig dag etter å ha vært kranglete når det ble dempet veldig underveis i løpet, men han gjorde jobben og vant.