Hillary B.R._Eierkrets_Bjerke 08092019

Kan man lære noe av denne hendelsen?

At Jan-Olov Persson og kretsen rundt Järvsöfaks valgte å la hesten slippe lidelser når helsen ikke vil mer er veldig bra. Slik det skal også være.

Som lillebror i travsporten er det etter min mening definitivt noe vi kan lære av det som har skjedd. Se på alle de varmende hyllestene dette fenomenet får. Se hvordan pressen håndterer dette og se hvor uendelig glad de er og har vært i denne fantastiske hesten.

Hva vi kan lære?

Det tror jeg er mye. For det første å sette pris på hestene våre og ikke minst de største stjernene. Det er en stor del av svensk travsport som nå er borte. Ikke bare en løpshest/avlshingst som har vært god over tid.

Jeg tenker med skrekk og gru f.eks. på hvordan Rex Rodney forlot oss når hans dager var talte.

Järvsöfaks bortgang er et eksempel til etterfølgelse. Hadde det ikke vært for de utallige timene med sendeflate den ekvipasjen fikk i forkant, under og etter sine mange løp kunne dette aldri oppstått.

Etter min mening er vi her hjemme litt for opptatt av de negative tingene som skjer. De skal blåses opp og frontes i alle medier. Solskinnshistoriene fortelles en gang også er de ofte «glemt».

Men om vi skal få til dette må alle spille på lag. Man kommer ikke utenom negative ting så lenge vårt fotfolk er så i utakt med politikerne som nå. Det trees negative tiltak over hodene våre, vi dynges ned i negativitet og når det samtidig strammes inn mot hesteierne hver eneste gang det er krise så vil aldri dette fungere som noen folkesport. Man nærmest ber om problemer.

Tidene forandrer seg og hestene i 2020 har ikke like lange karrierer som før. Dermed er det enda vanskeligere å prente inn et navn eller en ekvipasje i folks hukommelse. Å skape en ny Järvsöfaks blir vanskelig også for våre venner i øst men de kommer til å prøve. Ikke tenk på annet.

Så neste gang du ser en mulig stjerne levere deg ett inntrykk som får smilet ditt frem så uttrykk deg deretter. Ikke bare la det synke inn og forsvinne i mengden. Det negative trumfer det positive. Slik har verden blitt. Kun vi kan endre på det selv. Vi hadde noe på gang her men det ville seg ikke.

Foto: Trav24.no