8D63969B-C6A2-4B7D-AD74-62138049F5B0

Kan Kristines utfordrende bestevenn skrelle i dag?


Kristine Wego jobber for B-trener Elise Kristine Holt. De holder til på familiegården til Elise, Holt Gård. Et fantastisk anlegg for trening av travhester og generelt for hester å være. På stallen har Kristine sin egen Quality Dancer som i dag starter i V75-6 på Klosterskogen. Vi har tatt en prat med ungjenta foran dagens løp. 

Hvor lenge har du hatt hesten? Jeg har hatt han hele veien siden jeg kjøpte han som åring på klasseløpsauksjonen. Der var det Morten A. Pedersen, min tidligere arbeidsgiver som ropte han inn for meg. Han syntes det var en spennende hest. 

Hvordan trenes han? Han trener intervaller i sandløypa to ganger i uka og blir mosjonert på rideturer og mølle ved siden av dette. Han lett får krysslammelse om han ikke holdes i gang hver dag.

Hva er viktig for at han skal prestere i løp? «Danceren» som vi kaller han er ingen enkel hest å få til start. Jeg får ikke lagt opp en plan slik jeg kunne ønsket, da han krever at alt er gjort til rette for han på alle mulige måter, selv da kan det fort bli feil. I tillegg til dette har han veldig mye nerver i løpssammenheng og sliter derfor med å få ut sitt fulle potensiale. Han bruker mye av kreftene sine på dette.

Hva tror du om sjansene i dagens løp? Han blir overflydd fra start og vil dermed få en fin reise, hvis det løser seg så kan han by på en fin avslutning. Jeg er fornøyd med en trippelplass i dag.

Hva ville det betydd for deg om hesten du trener og eier selv vinner i dag? Helt siden han vant på Klosterskogen i oktober i fjor har veien vært lang og humpete, så jeg tør ikke å tenke på hva en seier hadde betydd nå.