Jenny Thygesen_Bjerke 16042016

Jenny med visitt i gamlelandet

Jenny Thygesen (bilde) tok sjansen og satset på østlandet etter flere år hjemme på Sørlandet. Valget falt å Momarken og der stortrives sørlandsjenta med jobben, sine mye omgivelser og samboer John Arne Degnes.

Nå tar hun tre hester med seg og vender nesen «hjemover» for start i kveld og i morgen.

Hvordan har starten på Momarken vært for deg?

– Starten har vært bra, det var godt å begynne på noe nytt etter 9 år i den samme løypa. Jeg har blitt veldig godt mottatt av miljøet her på Momarken. Og jeg har allerede fått med flere i teamet mitt, som både hjelper med trening av hest og stallarbeid.

– Jeg savner selvfølgelig enkelte folk fra Sørlandet hvor jeg er oppvokst og kjenner de fleste, men jeg må si jeg er positivt overrasket. Det gikk lett å integrere seg inn i dette miljøet. Her er det et større miljø og mye mer positivitet. Sånt gjør at man trives.

Vi har kjøpt hus John Arne og jeg. Vi trives godt med familien hans rundt oss. Min mor er stadig på besøk og ellers har gode venner også tatt turen, så sånn sett lengter jeg ikke tilbake i det hele tatt. Stallen er lys og trivelig, og treningsforholdene er fantastiske. Nå har det vært en god periode med streng kulde, men det har vært ok underlag hele tiden. Etterhvert blir det å starte mer i Sverige røper Thygesen.

artikkelen fortsetter under bilde…

Er det noe tilgang på nye hester?

– Vi kjøpte New Yankee i det vi flyttet hit, han solgte vi i andeler. De gikk unna på ei ukes tid, vi har fortsatt en av ti ledig om det skulle dukke opp et nytt menneske som har lyst å være med på en hest her. Utenom han, har jeg fått inn fire nye hester.
Maifrøkna er en hest jeg har sans for. Det er ei passe egen hoppe, som jeg tror vil bite godt ifra seg i banen når sommeren kommer. Hun har ikke noe grunnlag på seg i forhold til kapasiteten.
Sirrah og Fata Morgana er to andre. Også hopper som burde kjøre inn litt mer enn de har klart til nå.
Sitje Tilly er en nybliven treåring som trenger litt tid, men som det er et veldig fint trav i.
Fra før har jeg Prins Villiam som har sluppet seg mye siste måneden og Indian River som er tre år. Han gikk 25 alene i mønstringsløp tidligere i høst. Det ser bedre ut i boksene enn det har gjort på mange år sier hun forventningsfullt.

Dere tar med dere tre hester tilbake denne helgen, hvordan føles det?

– Det blir selvsagt spesielt å dra tilbake, jeg har ikke selet opp en hest i gjestestallene der siden sommeren 2008. Siden den gang har jeg jobbet to år hos Øystein Tjomsland og siden stått på egne ben.

Hva kan du sin om hestene form, treningstilstand og sjanser i løpene?

Lome Perla (bilde) er grunnen for at vi tar turen. Hun har vært stallens flaggskip gjennom fjoråret og hun er jenta til mor. Ei meget spesiell hoppe som jeg har et nært forhold til. Hun har jeg hatt siden hun var to år og er således en hest jeg har laget selv sier hun med stolthet. Og med rette.

artikkelen fortsetter under bilde…

Hun er ganske mye bedre skoløs, men med frost i banen er nok det klokeste og beholde dem på. Avgjørelsen tar vi på løpsdagen. Jeg har ambisjoner om at hun skal få en like fin sommer og høst som hun hadde i fjor og vi må ta godt vare på henne.

Tangen Siri er variabel, men er god nok for en av de bedre premiene om hun er på sitt beste nivå. Også hun er best skoløs.

Trø Flax har virkelig fått en boost etter at vi flyttet. Han er leken som en toåring og i kjempehumør om dagen. Var kanskje hakket kleinere sist, enn han har vært, men utifra treninga er det ingenting som tilsier at han ikke skal fungere like bra eller holde samme form som tidligere.

Er Bjørn Steine fast kusk for deg nå?

– Bjørn har kjørt endel for meg det siste året. Han kjører bra og er en hyggelig kar. Jeg liker å gi de unge sjansen når våre faste kusker er opptatte med andre oppsitt.

Hva er ståa med kapasitetshesten Fantomet i dag?

– Han har hatt mye trøbbel. Først behandlet vi han opp tre ganger i knærne, før han fikk bihulebetennelse og hostet i seks uker. Nå er han inne i sin andre uke med fulle treningsdoser. Han skal ihvertfall være i grunntrening ut februar, så får vi lette opp litt og se hvor landet ligger.

Det er selvsagt en hest vi stiller høye krav og forventninger til, men han må få tid til å bli frisk og trene seg opp på et akseptabelt nivå igjen. Derby kostet nok mer enn det smakte for hans del, men det er klart at Derby er bare en gang i livet, så jeg forstår at man prøvde.
Nå ser vi framover og dukker det ikke opp flere skjær i sjøen, så bør han være å se i banen på forsommeren avslutter Jenny på vei mot game trakter.

Foto: Trav24.no