Evy Marie Brinch_Bjerke 06042016

– Jeg tror jeg gjør det mest fornuftige!

Evy Marie Brinch (bilde) har vært trener i en rekke år nå. Etter en meget innholdsrik karriere som stallansatt med flere gode hester under sitt ansvar valgte hun etterhvert å ta ut egen lisens.

Når man har ansvaret for storløpsvinnere som Turbo Sandy, Marchie Scot, Eld Fly og Alcana for å nevne noen så lærer man ofte veien til suksess. Evy har gått gradene og opplevd store opp og nedturer. Etter at hennes samboer og kollega Trond Skauen gikk bort midt på 2000-tallet har hun stått på egne ben. I den perioden var det superkapable Always Alluring som var stallens fremste reklamehest fra deres base i Nittedal.

Også egen karriere har gitt veldig fine fremganger. Hester som Pippis Tibur, Vinn De Lux (bilde under), Double Spin, Speedmeister og Dorado, som gode eksempler på hester som alltid er runde og blanke og opptrer som godt håndterte. Egeneide Nolessthanperfect og Cashprovider L. har heller ikke gjort skam på resultatene. Utallige seire har det blitt på en av våre fremste kvinnlige trenere.

Nå er det snart slutt!

Det er som på bilde vi er vant til å se Evy. Alltid travel og i farta med alt arbeidet selv. Snart går de to siste hestene til sine nye trenere. – Gone Dancing blir flyttet til Åsbjørn Tengsareid mens Lollipop Lady skal til Hans Wilhelm Storås her på Nannestad. Da sitter jeg igjen med mine egne to hester, de skal jeg fortsatt ha og kose meg med sammen med hundene og jobben i Agria forklarer Evy.

Hvorfor velger du å gi deg nå. Du har holdt på med dette i mange år?

– Det er en beslutning jeg nå har tatt etter en lang prosess. Det er jo dette jeg elsker på holde på med. Samværet med dyrene gir meg så mye. Jeg har prøvd å tilpasse meg det siste halvåret. Gått ned på antallet hester men det har ikke fungert tilfredstillende i hverdagen. Nå velger jeg en mindre krevende tilværelse. Etter at jeg begynte som forsikringsagent for Agria, som jeg nå har drevet med i tre år har det blitt mye. Jeg legger heller ikke sjul på at mine helsemessige utfordringer har hjulpet meg en del på veien mot denne beslutningen.

Agria ønsker nå at jeg skal jobbe enda mer for dem. Da kan jeg drive på med mine egne hester som jeg vil uten å hverken jobbe meg ihjel eller få dårlig samvittighet for noe. Jeg tror at jeg nå har valgt riktig forklarer Brinch. Dette blir en veldig fin løsning, tror jeg.

Blir du værende på Nannestad?

– Ja, det håper jeg. Jeg har søkt plass på amatørstallen her. Skulle jeg ikke få plass der har jeg andre alternativer så jeg blir her. Jeg trives godt og bor like i nærheten avslutter Evy Marie Brinch.