Daniel Reden 4 - Solvalla 270512

Hvem ender opp som syndebukk?

Nå begynner den tiden Svensk Travsport (ST) trenger for å finne ut av skandalen rundt superhesten Propulsion å bli å bli ekstremt lang. Siden begynnelsen av juni har de arbeidet med denne saken og enda er det ikke kommet noen avgjørelse.

9 år, amerikanskfødt hingst. Inntjent 34.343.693 sek. 79 starter, 39 seire. 31 av dem etter import til Sverige.

Etter at hesten vant Elitloppet 31.mai i år kom det frem via tgn.no 2.juni at hesten skulle ha vært nervesnittet i Nord-America før den ble importert og handlet inn til Stall Zet i Sverige.

Det skapte en mediestorm nesten uten sidestykke i svensk og europeisk travsport. Det ble arrangert ekstraordinære møter over en lav sko og ettersom det fremkom mer og mer informasjon i saken så forsod man at konsekvensene og evt. etterspill av dette kunne bli enorme.

ST gikk også til det skrittet at de avsluttet sitt arbeidsforhold med nordmannen Steen Morten Johansen som var ansatt som en type «sikkerhetsvakt» i kampen mot juksemakerne. Han var sågar på plass hos ansvarlige eier, trener og innmelder Daniel Redén for å sjekke hesten rundt dette med nervesnitting etter et tidligere tips.

Til Trav24 bekrefter nå STs VD Marie Croon at de, altså det svenske travselskapet, gjerne registrerer hester med åtgärder (lidelser) som f.eks. nervesnitting. Det er opp til eier/innmelder og påse at de ikke starter i travløp.

Da er det slik vi ser det to mulige utfall.

1.Daniel Redén ender opp som den skyldige. Han har ansvaret, det står til og med i importpapirene at hesten er nervesnittet. Da hjelper det nok lite hvor mye han påstår at han ikke visste om dette ingrepet. Det ble utført samme år som hesten ble handlet inn, men mye tidligere på året.

2.ST må ta på seg skyld for at de har latt hesten starte i totoløp. Det kan selvsagt argumenteres med at det er uhyre svakt at de ikke har alarmer i sitt IT-anlegg som stopper dette.

Alternativ 2 frykter vi igjen at vil gå under det strikte trener/innmelderansvaret som det heter i Norge. Uansett hvordan man vrir og vrenger på dette så er snaut 3.5 mnd endeløst lang tid, ferieperiode eller ei. Nå må de komme til en beslutning.

Foto: Trav24.no

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 week ago

Vi er klare!
www.rikstoto.no/Andelstorget/Butikker/00752
... See MoreSee Less

Vi er klare!
https://www.rikstoto.no/Andelstorget/Butikker/00752
2 weeks ago

Andeler til dagens jackpoter? Klikk her: www.rikstoto.no/Andelstorget/Butikker/00752 ... See MoreSee Less

Andeler til dagens jackpoter? Klikk her: https://www.rikstoto.no/Andelstorget/Butikker/00752
Load more