C131CCDA-356D-4218-860A-B17B118B13B3_1_201_a

Hoppet men vant

Hopp Karoline kom til det svenske kriteriet (Kriteriestoet) som ubeseiret i tre starter. Etter en skrellseier hjemme på Momarken i juni ble Bork Odin-datteren tatt på alvor også i Sverige. Hun vant sitt kval til 1.5 i odds og kom til gårsdagens finale som en outsider.

Det startet ikke bra når hoppa galopperte allerede etter 20 meter i løpet. Men hun var flink, tok i mot hjelp og kastet seg i trav på et steg. Østre er ikke en som mister motet om han støter på en hump eller to. Han kjørte fremover direkte og når tetkampen var avgjort og Øystein Tjomsland annonserte avansement med favoritten Mailifika klemte han til. I løpet av noen hundre meter var det Hopp Karoline som tatt i tet.

Tjomsland byttet andre utvendig med dødens med drøye runden igjen og det skulle bli en kamp mellom de to. Men Hopp Karoline, som er oppdrettet av vår tidligere medarbeider Ove Bakkevold Reime, var for god.

Inn på oppløpet ristet hun av seg Malifika og stakk unna med tre-fire lengder og vant løpet lett på 1.29.2/2140 auto. Malifika meget bra toer og Pegasus Mia tok beslag på den siste pallplassen.

Dermed vanker det 350.000 sek til Camel Benkheira som virkelig kan det å takke ja til en god hest. Listen over hester i hans eie som har lykkes begynner å bli lang. Hopp Karoline har nå stolpe i raden, er fortsatt ubeseiret og har nesten sprunget inn en halv million kroner.

Her er det oppasser Nina Danielsson-Berggren som stolt poserer med den flotta hoppa etter hjemkomst til stallen.

Dette var trener og kusk Ole Johan Østres første klassiske seier.

Foto: Stall Østre