Papagayo E.

Rekord

1.09.5ak

Grunnlag

8.240.309 kroner

Mål

Mankehøyde 165 cm - Lengde 170 cm

IMG_0540

Vi ønsker å bidra i en økonomisk usikker tid og endrer prisen vesentlig for verdensmester Papagayo E. Han. startet sin avlsvirksomhet med å bli Norges mest brukte avlshingst i 2018 og oppdretterne melder om fantastisk fine føll født i 2019. 

Papagayo E var en årgangstopp med seire i Kriteriet, Jarlsberg Grand Prix, DNTs Høstfinale, Kjell P. Dahlstrøms Minne, Scandic Forus Open og Anders Jahres Pokalløp hvor han travet 1.10.6/2100 med toppede ører. Høydepunktet i karrieren var VM i New York da Papagayo E. ble verdensmester på ny verdensrekord som femåring, og passerte samtidig en million dollar innkjørt i sin 25. start i karrieren.

«Det var en hest som hadde allt, han var både snabb, stark og pullade aldrig i loppen» (Ulf Ohlsson, kusk)

«Papagayo E. er ikke et treningsprodukt, men et multitalent med en kapasitet av en annen verden. Derfor tror jeg han kan bli en god avlshingst» (Jan Kristian Waaler, trener)

«En sådan avslutning skal inte vara møylig» ( Bjørn Goop etter å ha kjørt Papagayo E. som avsluttet 1.06.1 siste 800 meter i tredje og fjerdespor).

Han konkurrerte mot internasjonale topphester fra høsten som fireåring. Som femåring tok han steget direkte inn i eliten med blant annet seirer mot verdens beste femåringer, tredjeplass i Oslo Grand Prix, andreplass i Jubileumspokalen og vinner av VM i New York på ny verdensrekord. Han gjorde bare noen få starter som 6-åring, bl.a. andreplass bak Nuncio i Oslo Grand Prix.  

Papagayo E. ble vist for avlsvurdering i 2017 i Norge. Omtalen fra avlskomiteen var blant annet at Papagayo E. var en harmonisk hingst med godt hingstepreg og meget godt lynne. Papagayo E. gikk til topps i avlsvurderingen med en forventet høy avlsverdi og hele 82,5 poeng – den høyeste poengsum noensinne gitt til en norskfødt hingst. 

I 2018 ble han vist frem i Sverige og fikk samme vurdering, høgt skattat avelsværde
Mor til Papagayo E. er Eliteavlshoppa Ann Speedy T som har en sterk morslinje. Hennes fire avkom er alle vinnerhester og mormors søskenflokk (4 startende m/bl a. Elitloppstreer Bicycle) vant 79 løp på 476 starter og tjente til sammen over 6.7 millioner kroner. Morfar er avlsmatadoren Speedy Tomali som blant annet har produsert elitehestene Tamin Sandy, Gentle Star, Frække Fredrik, Tomali Sandy og Turbo Sandy. 
Coktail Jet var en fantastisk løpshest, med 1 896 774 EUR innkjørt og seire i blant annet Elitloppet og Prix d’Amerique. Han har gjennom sine avkom dannet seg sin egen hingstelinje. Papagayo E. er med rekorden 1.09.5 den raskeste av alle avkommer etter avlsgiganten Coktail Jet.

Hingsteholder

Diesen Hingstestasjon

Kontaktperson

Ragnhild Diesen

Tlf

Ragnhild 47 39 89 49

E-post

ragnhild@papagayoe.no

Adresse

Damtjernveien 78, 3175 Ramnes

Priser

2020: 3.000 kr ved bestilling + mva og 12.000 kr + mva ved levende født føll. Ingen Øvrige rabatter

Annet

Tilgjengelig på fersk sperma, K.S. i samarbeid med Ouff Gård, Vivestad, Vestfold. Sender også til godkjente stasjoner i Norge. Avkom født i 2020 er startberettiget i Breeders Crown.

Stamtavle

COKTAIL JET (FR)

QUOUKY WILLIAMS (FR)

ARMBRO GLAMOUR (CA)

FAKIR DU VIVIER (FR)

DOLLY WILLIAMS (FR)

SUPER BOWL (US)

SPEEDY SOMOLLI (US)

ANN SPEEDY T.

SPEEDY TOMALI (US)

ANN GRETCHEN

VSPEEDY SUG (US)

VICHYSSOISE (US)

LINUS T. (US)

DENISE MARIE L.

Kategori: