El Diablo B.R.

Rekord

1.12.4am - 1.11.1ak

Grunnlag

2.008.743 kroner

Bilde av Hingsten El-diablo i profil

El Diablo B.R. har hele karrieren vært en topphest. Han startet i USA som 2-åring og travet på 11-tallet. Her hjemme vant kan løp under Unionstravet, Stavanger-løpet, kval til Jarlsberg Grand Prix samt en andreplass i finalen før han i overlegen stil vant Derby. Så dra han til Solvalla og ble raskeste kvalvinner til Breeders Crown. Dessverre satte en skade en stopper for start i finalen hvor han var blant favorittene. El Diablo B.R. har alt en topphest trenger. Stamme, eksteriør, early speed, styrke og en vilje til å vinne som ga ham 13 seire på 30 starter. Totalt tjente El Diablo B.R. 66.000 kroner pr. start og endte som dobbeltmillionær. Under avlsvurderingen i Sverige oppnådde hesten hele 77 poeng, det angir en forventet høy avlsverdi.

Pappa Muscle Hill ble champion på alle lister i Nord-Amerika i fjor og er nå verdens dyreste avlshingst og koster ca 1.2 millioner kroner for en livstidsbedekningsrett eller 30.000 dollar pr. sprang. . Det er ikke rart. Hans avkom preger omtrent alle resultatlister. Hjemme i USA har han allerede produsert to Hambletonianvinnere i Trixton og Marion Marauder. I tillegg har superhesten Mission Brief og Bar Hopping vunnet kval til Hambo. Southwind Frank, Resolve, All The Time, Propulsion, Sothwind Mozart og El Titan er noen av topphestene han allerede har produsert.

Mor Fiery Chip var selv en strålende løpshest som tjente over to millioner kroner. Hun vant American National og ble tredje i Kentucky Futurity. I tillegg til El Diablo B.R. er hun mor til fenomenet Hillary B.R. som var ubeseiret i 15 starter, tjente 3.8 mill og travet 1.09.9, Kriterievinner Ghazi B.R. 10.2 – 2.2 mill, 2.Angelina B.R. 1.12.0 – 1.3 mill, hun vant Hoppekriteriet og NM for hopper som eldre samt flere andre løp., Mccarron 11.7 – 1.6 mill og Beverly B.R. 12.6 – 871.000, vant DNTs Hoppechampionat og Oaks-revansjen samt toer i Hoppederby og Jarlsberg Grand Prix. Bak i dette morslaget vrimler det av kanonhester hvor topprestasjoner, høy startprosent og storløp preger det hele.

Foto: Maria Tverbak Widnes

Hingsteholder

Holtan Gård

Kontaktperson

Per Ole Tysland

Tlf

47 901 11 911

E-post

Adresse

3160 Stokke

Priser

2020: 3.000 kroner ved booking + kr. 18.000 + mva ved levende født føll

Annet

Meget oppdrettervennlig pris for 2020

Stamtavle

MUSCLE HILL (US)

MUSCLES YANKEE (US)

YANKEE BLONDIE (US)

ALLEY VICTORY (US)

MAIDEN YANKEE (US)

AMERICAN WINNER (US)

YANKEE BAMBI (US)

FIERY CHIP (US)

PINE CHIP (US)

CASTLETON BLAZE (US)

ARNDON (US)

PINE SPEED (US)

SPEEDY CROWN (US)

SISSIE BLAZE (US)

Kategori: