6811295E-C663-4F42-8377-1D7A5973A614_1_201_a

Hesten holdt show denne gang

Vanligvis er det eier og trener Henry Rorgemoen som holder show før og etter løpene når hans hester starter. I går på Biri var det den firbente krabaten som holdt oppvisning i Märtha Louises Pokalløp.

Fra spor åtte banket Farifant-sønnen Custom Cheval rett til tet inn i den første svingen sammen med Svein Ove Wassberg. Bak seg fikk de Broadway Sun. I.D. Dig Deeper, Magic Talisman og L.A.’s I Feel Good forsvant alle i galopp før det var kjørt 300 meter.

I front fikk Wassberg kjøre 13.4/15.5 på førsterunden. Da hadde Magnus Teien Gundersen lagt favoritten Cicero T.G. ut et spor og satt utvendig for lederen. Lobster’s Ace hadde fått mer enn nok på den siste langsiden når tempoet ble skrudd opp igjen.

Custom Cheval tok ordentlig tak i det når draskylappene ble dratt ned inn i siste sving. Da var han, Cicero T.G. og High Flyer i bredden. Cicero T.G. trakk seg i utgangen av svingen. High Flyer nærmet seg litt men da strakk hingsten på seg og tok karrierens femte seier ganske så enkelt. High Flyer god toer mens Cicero T.G. holdt farten og ble tredje. Det hadde han muligens fått problemer med om ikke Thai Tararyan hadde tatt to korte galoppsteg midt i den siste svingen. Han kan flott tilbake som fjerde.

Vinnertiden ble fine 1.13.8/2100 auto. Med 250.000 kroner i førstepremie passerte den røde 3-åringen hele en million kroner innkjørt. Svein Ove Fløisvik og Silje Fløisvik er oppdrettere.
Henry Rorgemoen mente han faktisk hadde fortjent en seier i dette løpet etter å ha tapt to utgaver tidligere, med det han mente var den beste hesten tidligere. Han var storfornøyd og tok seg til til noen coronagratulasjoner. Ellers var det ikke de sedvanlige verbale godbitene fra Skiensamatørens rappe munn som nok en gang tok innersvingen på topptrenerne…

Henry Rorgemoen var naturligvis storfornøyd etter at hans Custom Cheval vant Märtha Louises Pokalløp.

Foto: Trav24.no