7B114C6F-B7AE-4B39-AD21-B2000E7D8F59

Herman går en spennende helg i møte!

På klasseløpsauksjonen i 2019 ropte Herman Tvedt inn åringshingsten Calhoun. Hesten har startet to løp, hvor han i den første starten ble nummer fire og i den andre og siste starten vant overlegent på 15,8 over 2100 meter med voltestart. Det er en sterk tid av en 3-åring i livets andre start. Nå er hesten klar for et av årets store mål, nemlig Support Justice’ æresløp – auksjonsløpet, som kjøres på Bjerke førstkommende søndag.

Fortell litt om hesten, hvorfor kjøpte du akkurat han?

Jeg likte hesten, jeg synes det var en fin hest. Jeg er også kjent med morslaget og vet at det har gitt flere fine løpshester i Danmark, både hopper og hingster. I tillegg liker jeg Maharajah, som er far, så da var valget enkelt.

Hvilke kvaliteter har denne hesten?

Han er hurtig og har fin styrke. Han er også god på auto!

Hvordan er han å holde på med i det daglige?

Han er en veldig snill hest, selv om han har blitt litt hingstete. Han sier ifra når han kommer, men er veldig snill å håndtere. Han er glad i mat og liker å trene, så sånn sett en veldig ukomplisert hest. Ellers er han veldig glad og kontaktsøkende. Han blir fornærmet hvis han ikke får oppmerksomhet.

Hvordan har han trent oppigjennom fra unghest til løpshest og har det vært noen skjær i sjøen?

Han har trent hele veien fra han kom. Ingen skader eller plager. Det har gått knirkefritt! Jeg startet med å kjøre mengde, mange kilometer i lav fart. Jeg gikk så over intervaller, mens jeg nå kjører heat i banen.

Hva tror du om sjansene på søndag?

Jeg synes det er et jevnt felt og jeg tror mye avhenger av hvordan det blir kjørt. Cahloun vinner ikke hvis han blir med på «villkjøring», men med litt tur underveis kan han være med helt der fremme. Føler ingen peker seg ut som en klar favoritt da de fleste har få starter.

I morgen, lørdag, kjører du Hubert B.G (V75-2), som har levert noen enorme prestasjoner, hva tror du om hans sjanser?

Han er fortsatt veldig urutinert og har ikke startet annet enn i Bergen før. Han har et spesielt gemytt og har vært tatt veldig forsiktig. I morgen bytter vi vogn fra langvogn til vanlig sukly. Andre endringer sparer vi til senere. Det har vært mye spart i alle startene jeg har kjørt han og jeg måtte ta «dobbelttak» på tommene for å få stoppet han etter forrige løp der han vant på 11,7/1600m. Jeg kjører for tet og håper jeg sitter der uten at det koster for mye. Fra tet blir jeg overrasket om han taper, men han er ikke borte uansett hvilket løpsopplegg han får.