70AC24B9-D03D-46D6-938F-A588164B4732

Hauan Mina og Red Bar er Woldens beste sjanser

Hauan Mina leverte imponerende innsatser til fire strake seiere før det ble galopp i et montèløp i den siste starten. Vi har tatt en prat med trener Anders Lundstrøm Wolden om nevnte Hauan Mina (V75-1 lørdag), som han sammen med èn annen hest anser som sine beste sjanser denne helga. Vi har også fått god info om hans øvrige sjanser på Bjerke i dag og i morgen.

Fortell litt om Hauan Mina, hun var lenge borte før hun kom ut i din regi, hvorfor?

Hun slet med plager i iliosakralleddet og var hjemme hos eieren sin. Hun hadde fri en lengre periode og ble behandlet for plagene. Hun trente et par måneder hos meg før hun kom ut i prøveløp.

Hun virker til å være ganske usikker i løpene, hva er grunnen til det?

Hun er egentlig ikke det. Hun er ganske travsikker, men det er mye nerver i henne. Hun er spesiell, så det er i grunn nervene og usikkerheten som gjør at hun kan galoppere. Hun er dog en veldig snill hest å håndtere, men fyrer seg lett opp når det er løp.

Hva tenker du om galoppen i montèløpet sist, er det noe spillerne bør legge vekt på?  

Hun er litt vanskelig fra start på auto, som det var i montèløpet. Jeg hadde trodd det skulle gå bra, men det ble galopp uten at jeg er veldig bekymret for det på voltestart, som det er i dag. Det skal være en fordel.

Hva tenker du om vinnersjansene i dagens løp?

Jeg har god tro på seier. Hun møter gode hester og må selvfølgelig ha en god dag selv. Regner med Eirik prøver å kjøre seg til tet og lar henne gå i sitt eget tempo. Hun blir jo litt hissig og drar avgårde, men hun er tøff, så hun tåler en «støyt».

Gjennomgang av Woldens øvrige starthester denne helga

Lørdag

Løp 2, V5-2 Teddy Best: Kom til meg i fin forfatning og har trent fint, men det er en dårlig proposisjon der han får 40 meter tillegg. Vi starter egentlig her på grunn av mangel på løp. Jeg tror uansett han vil levere en fin prestasjon.

Løp 4, V5-4, V75-2 Donato Frecel: Har gått bra i alle løpene sine i år. Kommer til å gå bra igjen. Fra spor 11 mot gode hester kjører vi i utgangspunktet for en premie. Han har blitt trent hardt den siste tiden, så har nok ikke toppform. Håper å kvale til derby, så dette er ikke det viktigste løpet.

Søndag:

Løp 2, V4-2 The Red Explosion: Hadde kun stått hos meg et par uker før starten sist. Etter det har han trent bra og jeg tror han vil gjøre en bra prestasjon.

Løp 3, V4-3 Marengo/Thai Harlem: Marengo er en fint hest som har gått to fine løp. Jeg er litt spent på hvor god denne hesten er. Jeg kommer til å kjøre pent og det viktigste er at hesten presterer bra. Thai Harlem har også gått to fine løp der han vant med krefter spart sist. Han kommer til å gjøre en bra prestasjon igjen, men jeg tror mer på trippelplassering enn seier. Thai Harlem er på forhånd hesten som er lengst fremme.

Løp 4, V75-1 Fougeux: En jevn og flink hest som alltid gjør gode løp. Det er tøft lag og han starter litt fordi det er hjemmebane. Han har fordel av distansen, men jeg tror ikke han kjemper helt i toppen mot disse hestene. Fornøyd med fjerde/femte.

Løp 6, V75-3 Lome Brage: Har vært god i alle løpene sine i år og kjemper om plassen bak Odd Herakles.

Løp 8, V75-5 Comtessa Du Chagny: Hun har en spennende oppgave fra strek. Hun er tøff og tåler å gjøre litt. Får hun tet tror jeg hun setter farge på løpet selv om det kan bli føft å holde unna for de på tillegg.

Løp 9, V75-6 Red Bar: Gikk et bra løp i svensk sølvdivisjon i sin siste start. Det kan bli vanskelig å få tet med to startraske på innsiden, men han går fra alle posisjoner og jeg har seierstro.

Beste sjanser?

Hauan Mina og Red Bar