TR Bild. Bild för fri publicering t.o.m. 2020-09-13. Foto: Mikael Rosenquist Michelsens Bil Svenskt Travderby 202

Hail Mary helt enorm

Robert Bergh viste igjen at han har en enestående evne til å sette et toppemne i stand når det virkelig gjelder. Og er det noe som virkelig gjelder i Sverige så er det seire i Derby.

Bak Hail Mary (e.Googoo Gaagaa) valgte Bergh førstespor i finalen. Og han viste selvsagt hva han gjorde. Den mektige hingsten, hvis mamma er søster til selveste Moni Maker, løste meget bra og beholdt føringen i løpet. Men som i kvalen skulle Wim Paal absolutt klemme til med Usain Töll. Bergh måtte bruke en speed, bytte posisjon og ta i mot flere andre.

Likevel var det Hail Mary som var klart best til slutt. Etter flere posisjonsbytter underveis kom etterhvert favoritten Don Fanucci Zet frem til dødens. Han kunne ikke gå i nærkamp med vinneren men klarte å svare opp rakettspurtende Aetos Kronos mot mål og berget andreplassen.

Vinnertiden ble 1.12.8/2600 og som påmeldt i Premiechansen ventet det hele fire millioner kroner til eierne. Bergh var naturlig nok strålende fornøyd, veivet rundt seg med pisken siste 50 meter og vinket til alt som rørte på seg.

Dette var Robert Berghs fjerde seier i Svensk derby. Med det innlemmes han i en svært eksklusiv gruppe som har trent og kusket fire vinnere. Kun Gøsta Nordin, Gunnar Nordin, Søren Nordin og Stig H. Johansson har klart dette tidligere.

Bergh har også klart kunststykket å vinne Kriteriet og Derby med to hester etter samme hingst, nemlig Googoo Gaagaa. I fjor var det Power som tok seg av Kriteriet, nå Hail Mary i Derby. Hingsten fire mestvinnende avkom fra denne årgangen var alle med i derbyfinalen.

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild