1192E152-4B82-4169-9EF1-71B000BDEFF0_1_201_a

Gunnar Diskerud er død

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at den tidligere travtreneren Gunnar Diskerud er gått bort, 87 år gammel.

Han startet og sluttet livet i østfold og i karrieren opplevde han store fremganger med både varmblodshester og kaldblodshester.

I tillegg til å være en hestekar var «Bassen» en formidler av rang. Hans historier, og historiene om ham selv vil heldigvis leve videre i lang lang tid. Latteren satt alltid løst når han satte i gang med alt fra røverhistorier og mer sannferdige fortellinger til vitser av høy kvalitet. Alt på inn- og utpust. Man kunne knapt passere Gunnar i det daglige uten å få en kommentar slengt etter seg.

Om man bare skal peke på én person i travsporten som hadde glimtet i øye er valget lett. Det var Bassen. Aktiv som trener på Bjerke til godt inn på 90-tallet etter mange år langs Algarheimsveien på Jessheim. Mot slutten var det sønnene Øyvind Hauge og Tore Bjørn Diskerud som drev fillialen. Også datter Ann-Kristin var å se i miljøet fra tid til annen.

Hjemme holdt kona Edel kontroll på det meste. Gunnar kunne ikke lovprise henne nok. Det fortjener hun nok for Bassen var ikke alltid like lett å holde i ørene.

Hester som Kinge Balder, Kila, Lord Amos, Senator Royal og i litt nyere tid «pressehesten» Joe Hovmand og Pay Suit har gitt ham utallige oppturer. Han var en showman. Kinge Balder ledet Derby med klar margin når Gunnar begynte å vinke til publikum. Da stoppet hesten opp og trodde han var ferdig med jobben. Bassen måtte mane på ny også var det opp med armene igjen og mer feiring.

Han vant sitt aller siste løp med Min Hovsten i Drammen i 1995. Seierstallet sluttet på 1.113 seire ifølge travsport.no. Han var aktiv på stallen til Per Oleg Midtfjeld og kjørte hest inntil for noen få år siden.

Gunnar Diskerud vil alltid bli minnet med stor respekt, glede og latter. Trav24 kondolerer til de etterlatte.

Foto: Trav24.no