39FBD83C-451E-45A8-BDDA-D50C6F29F0FE_1_201_a

Gøran har holdt hva han lovet!

I kveld straks før 21:30 går etter alle solemerker en av Thomas Antonsens største drømmer i oppfyllelse. Da starter nemlig hans Bjørn Bork (bilde) i Svenskt Kallblodsderby med 700.000 skr i førstepremie.

Du har født opp denne flotte hesten selv. Hvem bestemte stamme og ikke minst navnet?

– Line Fjeldvik og jeg er oppdrettere på denne flotte hesten.
Grunnen til at det ble Slogum Bjørn som far er fordi Helene, hun som hadde Slogum Bjørn leide Eldina Elken (mor til Bjørn Bork) av meg som avlshoppe.
Når jeg fikk se det avkommet hun fikk, som jeg faktisk prøvde å kjøpe, men som ikke var til salgs, måtte jeg ta en telefon hjem til pappa. Da fikk jeg beskjed om att Slogum Bjørn kanskje var norges mest undervurderte avlshingst. Da fikk jeg mærra drektig hjem igjen med Slogum Bjørn.


Fattern (Cato Antonsen) er glad i Slogum Bjørn, han kjørte han i mange løp.
Navnet var jo enkelt, han er jo bork og pappan heter Bjørn. Det kan ligne litt på Bjørn Borg men blir han 10% så god som han var, så blir dette veldig moro sier Thomas.

Han startet med tre strake seire. Siden har han ikke vunnet løp men gjort flere fine innsatser. Har dere satt opp hesten ekstra til denne oppgaven?

– Vi har trent på som vanlig opp mot Derby. Eneste forskjellen i finalen er at vi kjører med aluminiumsko bak. Han ble litt sårbent i kvalet. Men vi tror ikke aluminium er en ulempe.
Vi vurderte å sette amerikanervogn på han. Gøran mener han kan løfte seg litt med det, men det får vi prøve ved en senere anledning, jeg ble for feig og vil ta det sikre. Er jo fint å ha litt å gå på.


Han trenes av din bror Gøran, men vi regner med at du er på stallen og gjør noe selv, eller?

– Jeg gjør faktisk ingenting selv med Bjørn, har faktisk ikke kjørt han siden han ble kåret i fjor. Skal ut å kjøre en tur med han nå i dag her på banen, det gleder jeg meg veldig til. Jeg betaler regningene og Gøran fikser resten. Han sa til meg for to år siden at han garanterte meg Derbyfinale om han fikk styre showet. Det har han klart.
Men jeg er en del på stallen, jeg har flere hester der.


Bjørn Bork har også tatt i mot flere hopper denne sommeren. Hvordan har det gått?

– Avlsbiten har gått bra. Vi har dessverre måtte avvise en del hopper p.g.a løp og sånn. Men det har hoppeeierene hatt god forståelse for. Han er først og fremst travhest.

Hva er ambisjonene og hva tror kusken?

Gøran tror med maks klaff att han kjemper om en 3-4 plass.
Jeg er fornøyd uansett utfall.
Å starte i Derbyfinale med eget oppdrett, med en hest jeg eier sammen med familien min Siri (bilde) og Karoline er en drøm som har går i oppfyllelse avsluttet en spent eier og deloppdretter.


Foto: Trav24.no