E98A708C-BEF2-4DB2-8AE9-6F88090942B1

– Godt mulig vi gjorde en feil her

I et av kvalifiseringsløpene til Oaks for varmblods ble det kraftig kamp om den sjette og siste finaleplassen. Idét hestene kommer ut på oppløpet er Carolina Volo i andrespor som femtehest sammen med Geir Vegard Gundersen. Erik Killingmo flytter G.G. Barbaresco ut fra første til andrespor mens Frode Hamre angriper via tredjespor bak Embakasi Sun.

I det ledige innersporet Erik Killingmos hest etterlater seg kommer Svein Ove Wassberg med Grand Prinsess. Geir Vegard Gundersen ser seg innover to ganger og kjører regelrett ned Grand Prinsess. Det ender i galopp og påfølgende disk. Carolina Volo derimot sikrer sjetteplassen og finaleplass.

Vi spurte dommerformann på Momarken Tore Lindblad hva som var grunnen til at ikke Gundersens hest ble diskvalifisert fra sin sjetteplass?

– Nei, det var vi faktisk ikke inne på. Det vi diskuterte var om Geir Vegard Gundersen skulle få en utelukkelse i tillegg til bot. Dette er også et innskuddsløp så vi endte heller opp med å gi ham en kraftig bot i stedet. 3.000 kroner er mye høyere enn vanlig for en slik forséelse.

– Sett i ettertid er det godt mulig vi gjorde en feil her, i så fall er det bare å beklage. Grand Prinsess ble jo muligens fratatt en finaleplass og det er jo synd for dens eiere og trener avslutter Lindblad til Trav24.no.

Foto: Skjermdump Rikstoto Direkte