Frier Birk_Anette Frønes_Sørlandet 12052019

Frier Birk i rakettfart mot… hva?

Han gikk inn i 2020 med drøyt 380.000 kroner i grunnlag. Vallaken til trener og deleier Lene Gravklev Wiik og Ole Oddvar Wiik hadde da tatt syv seire og leverte stadig fine prestasjoner i sitt grunnlag.

Lørdag tok Frier Birk (bilde) sin femte seier på de seks siste startene og spurtet ned elitehester som Troll Solen, Pave Faks og Søndre Jerkeld i Bjerkebanens stayerløp. Lome Elden-sønnen har hatt en eventyrlig utvikling, vunnet finale i Grunncupen fra spor tolv, hvor årets svenske derbyvinner Havglimt var i det slagne feltet, og nå altså seier i et stayerløp mot eliten.

Sammen med Anette Frønes beholdt de naturlig nok føringen i løpet ettersom de stod alene på strek i et øsende regnvær. Når Geir Vegard Gundersen gikk ut fra lederryggen med Frøyu Petter og presset på, ettersom favoritten Troll Solen kom via sporene allerede etter 700 meter, slapp Frønes fra seg initiativet i løpet. Da kom også sterke Pave Faks farende via andrespor.

Fra tredje innvendig ble det derimot perfekt for ekvipasjen. Magnus Teien Gundersen dro opp farten voldsomt på sisterunden. Da sprakk også feltet litt opp. Søndre Jerkeld f.eks. hadde problemer med å henge med ned siste langside. Troll Solen så veldig fin ut. Frønes flyttet Frier Birk ut et spor mot siste sving.

Ut fra ryggen til Pave Faks var det faktisk Frier Birk som hadde klar mest krefter igjen på oppløpet. Troll Solen datt ut av stilen inn på oppløpet og meldte seg med det seg selv ut av seierskampen. Pave Faks overtok og Søndre Jerkeld hadde for alvor fått opp farten. Men ingen var i nærheten av å kunne svare opp 8-åringen som vant på 1.26.5/3120 volte og kunne plusse ytterligere 60.000 kroner på kontoen.

Pave Faks og Søndre Jerkeld endte på andre og tredjeplass. Det er Kjell Bredholt som er oppdretter av Frier Birk som med dette viste at han ikke har tenkt å stoppe klatringen. Hvor dette ender skal bli spennende å se.

V75-spillet endte opp med tre favoritter men utbetalte likevel over 100.000 kroner for syv rette.

Foto: Trav24.no