Tyri Loke_Geir Flåten_Sørlandet 12052019

Flygende Flåten

Få kaldblodshester innehar fartsressursene til Tyri Loke. Han har vunnet klart flest løp over mellomdistanse men blir av mange likevel ansett som en ren sprinter. Kanskje grunnet sin ustabilitet og måten han gir seg på når han først ikke har dagen.

Lørdag var det 2609 meter og V75 på Sørlandets Travpark. En bane hesten trives veldig godt på. Geir Flåten ga også spillerne en liten advarsel før løpene. – Han går lang distanse men må da kjøres i rygger. Jeg kommer til å ta opp fra start og håper først og fremst på en premie i dette selskapet.

Og det gjorde han. Favoritten Frier Birk slo på en galopp og havnet langt bak. Etterhvert var det Kos Odin som kom seg til tet. Mot siste sving var det klart at lederen hadde gjort sitt.

Rundt siste sving var det faktisk fire hester i bredden. En slagen leder, Mietor, Ask Major og Langlands Odin. Favoritten Frier Birk var virkelig på gang igjen bak Langlands Odin. Flåten satt helt stille i båten når angrepene kom.

Det tettnet til, på oppløpet overtok Frier Birk. Geir Flåten fant en åpning på innerfilen, flyttet sin hest inn flere spor og da tente Odins Kjempe-sønnen på alle plugger. 7-åringen spurtet ned alt og alle og ble samtidig trekvart millionær på vinnertiden 1.25.3/2609 auto. Det er Torkild Øveren og Sonja Søderholm fra Tyristrand som både eier og er oppdrettere.

Frier Birk sterk annen etter galopp mens Komnes Bork spurtet flott til tredje, og den med innlagt galopp.

Foto: Trav24.no