536387E9-8109-4CD6-AA10-1D844E7E0AE2

Fine prestasjoner på Forus og en av vinnerne liker best V75 og lange løp.

V75 på Forus bød på mange fine prestasjoner. I V75-1 styrte trener og kusk Kjetil Djøseland Smedheim Staut direkte til tet. Det ble en første sving i drøye spor, men fra tet var ekvipasjen aldri truet. Smedheim Staut var et andrevalg i spillet. Favoritten Idu Bork fikk et tøft løp i dødens og galopperte som sliten på oppløpet.

I V75-2 kjørte favoritten Star Act til fra start og fikk tet. Ekvipasjen fikk dirigere i front til 16,3 første tusen, men mistet stilen på oppløpet og galopperte som slått. Hesten gikk trolig glipp av en premie. Seirende ut av løpet gikk Feelslikeamillion, som tross en dårlig start var sterkest til slutt og spurtet ned alt og alle via tredje og fjerdespor rundt siste sving.

Favoritten i V75-3 sto uten seier så langt i år, men etter et perfekt kjørt løp av kusk Lars Anvar Kolle, kunne Voje Piril kvittere ut årets første triumf, på lette ben. Kolle var full av lovord om hesten han mener er en kommende elitehest.

I V75-4 var Bill’s Man stor favoritt fra sitt innerspor. Hesten kunne imidlertid ikke svare ut lynraske Always On Time på startsiden og havnet etterhvert i tilbaketrukket dødens. Det gjorde at Flemming Jensen og hans hest, Emoji, kunne bytte ut tredje innvendig med dødens runden fra mål. Fra dødens styrte Flemming feltet og vant kontrollert med sin stallhest. Frode Hamre, som kjørte favoritten, var selvkritisk etter løpet og sa at han aldri mente å slippe ut Flemming slik at han kunne overta dødens. Det var ikke i hans tanker at dansken ville ha den posisjonen. Han mente han spolerte egne vinnersjanser ved å gjøre dette og at det var feil av han å ta opp så mye at han kom ut.

Gone Dancing har tidligere vist at han liker lange løp. Trener og kusk Åsbjørn Tengsareid forteller at hesten hans sliter i taktskifte og at et jevn tempo er det beste for han. V75-5 i går var intet unntak. Fra tet holdt ekvipasjen et jevnt tempo og vant sikkert. Hingsten etter Broadway Hall virker til å like seg best i lange V75-løp, da hans tre siste seirer er nettopp dette – V75 og løp over 2500 meter eller lengre. Eier og oppdretter viste stor glede på sermoniplass og fortalte at valget av hingst når moren til Gone Dancing skulle bedekkes falt på Broadway Hall fordi han hadde sett at kombinasjonen Dream Vacation/Broadway Hall var en slager i statene. Åsbjørn satte også stor pris på seieren med stallhesten som ikke er den enkleste å holde i orden.

I V75-6 var det ledelse fra start til mål for Kleppe Fanden. Kusk Kjetil Djøseland, som før han satte hesten til Kihle for løpskjøring kombinert med avl, trente hingsten. Han var imponert over utviklingen og sa at hesten har hevet seg et par hakk i regi Geir Kihle.

I V75-7 lå det an til skikkelig tempo med en lynrask favoritt i førstespor – Z. Boko pilte til tet før han fikk en trykk i første sving. Den første femhundremeteren gikk i 8-fart. Perfekt for nestfavoritten som suksessivt jobbet seg fremover i andresporet etter en betydeligere roligere innledning på løpet. Inn i siste sving var forspranget til Z. Boko innhentet og en råsterk Eros Zola  koblet enkelt grepet og vant på fine 1.10,9/1600m.