TR Bild. Bild för fri publicering t.o.m. 2020-08-22. Foto: Maria Holmén Hennessy AM med Erik Adielsson vann V75

Feiret storløpsseier med å ta kveldsfóringa

Det var E3-finaler på Romme i dag. Det skulle vise seg å bli Kim Pedersens store dag og gjennombrudd. Stallens Hennessy Am (e.Muscle Hill) fikk riktignok dødens, som han gjorde i kvalifiseringen, men sammen med Erik Adielsson vant de riktig så sikkert til slutt likevel.

Kort etter start forsvant den store favoritten Hell Bent For Am i galopp. Ut av den første svingen gjentok andrevalget No Doubt akkurat det samme idet Emilie Leo skulle finne posisjon til sin hest.

Vegan Face tok føringen for Conrad Lugauer og åpnet 10.5. Det ble dempet litt. Hennessy Am tok tak i det ut i oppløpet og nærmet seg vinneren. Når Erik Adielsson dro proppene midt på oppløpet ség han ganske så sikkert fra til en herlig seier på 1.11.3/1640 auto. Den seieren var verdt 950.000 svenske kroner.

Det er Fredrik Holt og pappa Roy som eier den svenskfødte hingsten gjennom selskapet Flygind Gård AB. Nordmenn har vunnet dette løpet tidligere, norske eiere har vunnet E3-finale , en norsk kusk og norsk oppasser men Hennessy Am er den første hesten som er trent i Norge som vinner en E3-finale.

artikkelen fortsetter under bilde…

Gratulerer! Hvor så du løpet i disse koronatider?

– Takk… Jeg satt i kjellerstuen og tok noen pils og koste meg med løpet. Ja dette var stort. Veldig gøy.

Såpass. Da blir det vel fortsatt feiring utover kvelden etter dette?

– Nei, hele teamet er på kjøring så jeg og Annette (samboer) er i stallen nå og tar kveldsfóringa faktisk.

Da blir det en ekstra gulrot i en av krybbene i kveld?

– Ja, han skal få litt ekstra nå.

Hesten ble handlet inn på auksjon i Harrisburg i fjor høst. Jeg har vært interessert i hesten lenge. Men før den startet synes jeg den var for dyr. På auksjonen fikk vi den for en billigere penge (red anm: 150.000 usdollar).

Hva blir neste oppgave?

– Det blir å prøve i Kriteriet. Det er 2600 men han virker sterk, går med åpent hodelag og alle skoene på foreløpig- Kan være litt å gå på. Etter det håper vi på Breeders Crown.

Du/dere har hatt noen fine hester både her hjemme og i Usa. Kan seieren rangeres?

– Nei, det er vanskelig. This Is It vant Hoppederby her hjemme. Det var også veldig stort men det er klart når du slår disse hestene fra dødens både i kval og finale så føler du at du har en bra hest. Ingen dårlig måte å slå slike konkurrenter på avslutter Kongsvingermannen.

På andre bilde poserer trener Kim Pedersen sammen med oppasser Kristine Wego og Hennessy Am etter seieren.

Foto: Maria Holmen/TR Bild