Thankful_Øystein Tjomsland_Bjerke 28082019

Fantastiske Thankful!

Toppstammede Thankful (bilde) har den siste tiden nærmest vært forfulgt av motflyt i løpene sine. Det gjorde sitt til at hoppa til Rune H. Eriksen og Morten Simon Moe hadde lite startpoeng foran et nært forestående NM på Biri.

Trener og kusk Øystein Tjomsland hadde da meldt Muscle Hill-datteren på hjemmebane Sørlandet fredag kveld.
Og som hun imponerte når endelig Fru.Fortuna spilte på lag.

Etter at superskrellen Super Photo, Vincent og Thai Navigator hadde kjørt voldsomt for føringen i løpet galopperte førstnevnte i tet med 850 meter igjen til mål. Josefine Eilertsen klarte på en eller annen måte å få dratt sin hest ut av feltet ut på den siste langsiden. Da kom luken for Thankful som satt i et innvendig par. Tjomsland var nok utålmodig for hoppa hadde tydeligvis masse krefter på lager. Hun sparket sågar opp i sulkyen til Super Photo i det som ble en trang situasjon. Men hun var utrolig flink å holdt seg i trav. Uansett, når hun etterhvert overtok føringen bare spant hun fra de øvrige og viste hvilken enorm kapasitet hun besetter.

Lengre enn langt foran de øvrige fosset hun mot mål i stort tempo. Banerekorden til Royal Baby, som også var med i dette løpet, så ut til å være i fare. Når det offisielle resultatet kom var den knust med 1.5 sekund. 5-åringen travet nemlig 1.11.3/1660 volte. Det er også Norgesrekord.

Øystein Tjomsland:

Hun har toppform. Etter mye utur i det siste var det endelig vår tur. Det er små marginer i denne sporten.

Vi gratulerer…

Arkivfoto: Trav24.no