15D4327E-67C5-4E9B-9A94-14E9069046B5_1_201_a

Erga-familiens storløpshåp

I Høy Odin (e.Bork Odin) har familien Erga en svært spennende 3-åring. Onsdag denne uken gjorde han sin femte start i karrieren. Det endte med nok en seier. Igjen av det overbevisende slaget.

Høy Odin som eies av Toms søster Annette fikk føringen ganske så greit i løpet og åpnet 25.5/500 meter uten at det koster stort. Debut bak startbilen virket ikke som noe hinder. Vel i front ble det dempet til drøyt 28-første tusen.

Da var det mye å spa på med til slutt. Høy Odin stakk unna og vant med mange lengder på fine 1.28.5/2040 auto. For den jobben fikk han 20.000 kroner. Som gjør at han nå står med 90.000 kroner innkjørt.

– Dette er en veldig fin hest som vi forventer oss en del av. Han har fin fart i kroppen og en voldsom styrke. Vinnertiden onsdag er nok ikke noe maks av hva han kan for øyeblikket selv om han blir litt bedagelig når han kommer langt foran de øvrige.

Jeg liker at hestene er klare når de kommer ut. Det har bare vært litt smuplukk med ham underveis. Jeg kjente tidlig at dette var en veldig fin hest men han har liksom ikke sluppet seg skikkelig løs før Ernst Karlsen begynte å behandle ham. Derfor kom vi også litt sent i gang. Nå ser vi frem mot 4-års sesongen og gleder oss til fortsettelsen forklarer trener og kusk Tom Erga til Trav24 etter hestens fjerde seier.

Nå skal han få en treningsperiode med galoppintervaller i sandløypa. Kanskje vi prøver mot Kongepokalen men vi har ingen konkrete planer videre nå.

Pappa Per Arvid eier Høy Odins mor Alm Tarita men det er Bjørn Høyland som er oppdretter av talentet. Oppasser, som her har et godt tak i hingsten er Sanne Scheie Erga. Den suksessfulle ponnikusken er datter av Tom.

En riktig familiehest dette med andre ord.

Foto: Privat og Trav24