Ulsrud Tea_Svein Ove Wassberg_Bjerke 30122018

Enestående NM-fight

Etter at Ulsrud Tea galopperte seg bort i kampens hete nest sist og tapte regelrell for Åsrud Vilja i Årjäng sist ble det naturlig nok spekulert over hele linja før dagens NM. Var det et tronskifte på gang blant kaldblodshoppene?

Vi var blant de som tvilte. Og løpet ga absolutt alle full valuta og kanskje noen svar. For et oppjør det ble!

Svein Ove Wassberg hadde nok bare en tanke i hodet på startsiden. Ikke slippe Åsrud Vilja forbi på startsiden. Og det klarte han. Ulsrud Tea fikk føringen og Åsrud Vilja måtte trave utvendig. Trø Hera også var veldig bra med i lederryggen. Det var knallhardt og jevnt tempo. 21.0/500 meter og 21.0/1000 meter.

Runden igjen ble det litt rør bak i feltet når Nordlys Rosa galopperte. Det førte til galopp også for Finnskog Oda og Sundby Søss. Men ledertrioen var langt foran de øvrige. Og det forspranget ble bare større.

Ulsrud Tea hadde hele tiden kontroll men Åsrud Vilja ga seg ikke. For noen prestasjoner det ble. Ulsrud Tea (e.Åsajerven) lenset unna og vant sikkert på strålende 1.21.5/2140 auto. 150.000 kroner går til eier Anita Wergeland. Superhoppa er oppdrettet av Tore Jan Sørensen fra Enebakk.

Åsrud Vilja strålende toer. Trø Hera like god tredjehest, tatt i betraktning at hun ikke har vært i nærheten av de aller best tidligere. Hun var ikke mange lengder bak i mål.

Barneskirenn! Hvor ble det av Åsrud Vilja? Hun her har vunnet flere løp enn Åsrud Vilja har startet, hvem er best nå? Yess! Åhhhh…. buldret det fra trener Ove Kenneth Karlsen etter løpet. Grunnen til det var nok enkel. Hans Ulsrud Tea har blitt satt opp mot Åsrud Vilja noe voldsomt de siste ukene. Og Åsrud Viljas eier, trener og oppdretter Tor Ørjan Johansen har virkelig vært med å kastet glør på dette bålet.

Dette var Ulsrud Teas femte seier i Norgesmesterskapet.

Karlsen roet seg litt og berømmet naturlig nok Åsrud Vilja når det hele var over. Da var han bare glad.

Kusk Svein Ove Wassberg hadde taktikken klar.
– Man blir sliten i armene etter en dag med Tea. Men jeg blir rørt av denne hesten her. Hun leverer år etter år. Det er helt fantastisk.

Foto: Trav24.no