Lady Ann_Erlend Rennesvik_Bjerke 19062019

En lady i utvikling!

Toppstammede Lady Ann innledet karrieren på imponerende vis sammen med trener og kusk Erlend Rennesvik. Som 3-åring vant hun 2 av 5 starter og tjente snaue 800.000. Et av løpene hun vant var hoppekriteriet med 750.000 kroner i førstepremie. Etter storløpsseieren ble hoppa «pakket inn» og jobben mot 4-års sesongen startet. På tross av å ha gjort alt etter boken i forkant av den store 4-års sesongen, skulle det ikke gå som på skinner. Vi har tatt en prat med Erlend om hoppa som nå har blitt 5 år og som starter i V75-4 å Bergen Travpark i dag.

Lady Ann innledet karrieren strålende som 3-åring, men i 4-års sesongen gikk det tråere, hvorfor?

For det første vil jeg bare si at det å ha ei hoppe som har tjent mye penger som 3-åring er ikke enkelt når det kommer til matching opp mot 4-års sesongen. Du har svært på løp å velge i og løpene du kan starte i er løp som sølvdivisjonen der du møter garvede konkurrenter som har gått mellom 30 og 70 løp, med en hest som har gått 5-10. Det i seg selv er helt håpløst. Jeg mener at hoppedivisjonen bør være åpen for 4-åringe hopper slik at de i alle fall har noe å velge i. Når det er sagt skal det sies at hun innledet sesongen greit, selv om hun fikk noen tøffe løp. Hun kvalet så til Jarlsberg Grand Prix hvor hun galopperte i finalen. Etter det ble hun syk og måtte ha fri i en måned. Da kom vi naturligvis på etterskudd inn mot derby og fikk ikke klargjort henne for det på ønskelig måte. Dermed gikk 4-års sesongen i vasken og det var bare å se fremover.

Mange trodde kanskje det var slutt for Lady Ann, men i år ser det ut til at hun har tatt et steg i riktig retning. Hva er dine tanker rundt hesten og tiden framover?

Hun er tøff og jeg tror ikke det er alle hester som hadde tålt å gå i veggen så «mange» ganger som hun har gjort. I år har hun fått gå kontinuerlig med løp og jeg føler hun utvikler seg hele tiden. Hun har gått noen veldig gode løp og jeg synes hun har hevet seg et hakk. Jeg har ambisjoner om å kjøre veldig fort med henne på en sprint i år! Hun har allerede sprintet fort, men jeg vet hun kan løpe enda raskere. Jeg har også et mål om å starte henne i stoeliten i Sverige litt senere i sesongen. NM er også et naturlig mål med ei såpass god norskfødt hoppe.

Hva tenker du om løpet i dag og sjansene der?  

Jeg tenker at hun ikke er helt borte. Det skal godt gjøres å slå Double Trouble E.P dersom den får dirigere i tet, men hvis det blir litt tempo på det avslutter hun raskt. Hun kom til Bergen i går og har tatt reisen på en god måte.